Care e Nordul tău?

Săptămâna trecută în Cardioguerrilla am reușit să realizez un interviu cu Robert Dobai, un mountain biker român foarte talentat, pe care-l știu de ceva vreme, însă doar în urmă cu câteva luni am aflat despre un proiect pe care el îl dezvoltă în România. Așa că în emisiune am discutat despre The North Quest sau cum sa îți faci o vacanță în care sa descoperi zone în care nu poți ajunge fără cineva care știe potecile. Faza e că evenimentele pe care le face el nu sunt aglomerate din cauză că vrea sa acorde maximum de atenție tuturor celor ce iau parte la ele și nu vrea să-i pună nicicum în pericol. Deci e posibil să nu mai găsiți locuri pentru 2019. Dar l-am rugat să-mi trimită o descriere a activitatilor pe care le-a programat în anul acesta pentru că, poate cine știe, la un moment dat v-ar putea folosi. Idiferent că vrei sa descoperi zone din Romania, Austria sau Italia. Emisiunea în care am vorbit cu Robert despre The North Quest poate fi ascultată aici.

Iar mai jos vă las mai multe detalii de tipul scripta manent care să vă inspire.

„În luna februarie am lansat calendarul evenimentelor TNQ din 2019, prezentând cele mai importante date pentru camp-urile de mountain biking The North Quest. Avem două aspecte noi și importante în cadrul proiectului TNQ. În primul rând am creat o clasificare clară a camp-urilor în funcție de nivelul riderilor pe care-l țintim prin programe specifice. Astfel avem camp-urile din seria Apprentice, dedicate celor la început de drum în MTB, celor cu condiție fizică mai precară, precum și celor care doresc să capete cunoștințe tehnice de bază într-un cadru profesionist.

Camp-urile din seria Warrior sunt dedicate mountain bikerilor cu experiență, celor cu o condiție fizică bună, celor cu aptitudini tehnice solide. Avem sesiuni tehnice în poligon și pe potecă dedicate războnicilor, dar și trasee la munte, cu coborâri epice, naturale, în cele mai frumoase colțuri ale țării.

Women’s camp-urile sunt dedicate fetelor pasionate de mountain biking. Aici invităm cele mai experimentate riderițe, precum Suzi Hilbert, multiplă campionă națională la maraton și cross-country, care va împărtăși din know-how-ul ei participantelor. În compania altor fete, atmosfera va fi cu siguranță mai destinsă și participantele vor beneficia de un mediu perfect pentru a-și aduce capacitățile la un nivel superior.

Primele opriri în calendarul TNQ vor fi la campurile Village Warrior, acolo unde sezonul 2019 debutează în forță cu trei evenimente dedicate: Village Warrior / Apprentice Session, Village Warrior / Warrior Session și Village Warrior Women’s Session.

Satul Breb de la poalele Munților Gutâi, cu siguranță unul dintre cele mai frumoase sate din România ne va găzdui a 4-a oară tradiționalul camp de la început de sezon. Vom înnopta în faimoasele căsuțe de lemn maramureșene reconstruite de la “The Village Hotel” care oferă toate facilitățile de care ai nevoie într-o ambianță ultra primitoare și relaxantă, vom mânca tradițional ca în Maramureș din ingrediente bio și vom pedala pe cele mai bune trasee de MTB din Maramureșul Istoric.

Încă un element nou îl reprezintă faptul că am organizat transportul din Brașov până la Breb și înapoi la Women’s Camp pentru ca fetele să nu mai aibă chiar nicio grijă!

Fii pe fază și salvează următoarele date pentru Village Warrior MTB Camps 2019:

• 02-05 mai 2019, Village Warrior / Apprentice Session 2019

• 09-12 mai 2019, Village Warrior / Warrior Session 2019

• 23-26 mai 2019, Village Warrior / Women’s Session 2019

La început de iunie organizăm Earn Your Trails MTB Camp la Colibița în județul Bistrița, singurul camp TNQ dedicat familiilor. Aici poți să vii cu toată familia și să beneficiezi de un program complex cu sesiuni de body art (un fel de yoga) pentru soție, antrenamente de tehnică exclusiv pe potecile din jurul lacului Colibita și trasee ghidate prin pădurile stufoase de brad. De asemenea vom pedala și pe una dintre cele mai faimoase poteci de la noi din țară: Via Maria Theresia, acolo unde tehnica solidă și o bicicletă full-suspension te vor lăsa cu un zâmbet larg pe buze.

Ne vedem la Earn Your Trails 2019 între 06-09 iunie !

Finalul lunii iunie ne va găsi la Purple Lines MTB Camp, acolo unde avem un camp de Warriors între 20-23 iunie și unul de Gravity între 27-30 iunie.

Munții Rodnei cu rhododendronul înflorit, de un “purple” ibzitor, potecile tehnice la vale și cea mai mare cascadă din România reprezintă cu siguranță cele mai bune ingrediente pentru trei zile de mountainbiking adevărat. Aici avem doar 14 locuri/camp deci e cazul să te grăbești și să te înscrii din timp. Campul Purple Lines / Gravity e dedicat riderilor cu condiție fizică bună, dar care preferă coborârile naturale de la altitudini mari. Aici vom beneficia și de transport pe zonele de asfalt așa încât să ne putem concentra mai mult pe porțiunile de coborâre din creasta Rodnei! Downhill tehnic, zone cu mult flow, pasaje expuse sus pe versanți și poteci care șerpuiesc printre jnepeni, le avem pe toate la Purple Lines Gravity între 27-30 iunie.

Salvează datele astea și nu rata întâlnirea cu munții înalți și stâncoși, cu peisaje de vis:

• 20-23 iunie, Purple Lines MTB Camp / Warrior Session 2019

• 27-30 iunie, Purple Lines MTB Camp / Gravity Session 2019

La mijlocul verii avem două camp-uri pe care le vei găsi în categoria trips. Între 13 și 22 iulie are loc The Front Line MTB Camp, probabil cel mai hardcore eveniment dedicat mountainbikerilor din calendarul nostru. Timp de 8 zile vom face nesigure potecile din jurul Livigno Italia, vom dormi în Pasul Stelvio și vom coborî pe probabil cea mai faină potecă din Alpi, 36 km cu 3200m diferență de nivel negativă sub ghețarul de la baza vârfului Ortler (aproape 4000 m ). Dacă ai tehnică solidă și îți plac aventurile la munte, atunci locul tău e cu siguranță la The Front Line. Vom petrece mai multe zile și în bikeparkuri, în Livigno și în paradisul enduro de la Nauders. Crede-ne, n-ai cum să ratezi așa ceva!

“Flow Country” te așteaptă doar la The Front Line MTB Camp 2019 între 13-22 iunie!

Deja tradiționalul camp din Alpi, Rock the Alps vine în 2019 cu un program regândit în totalitate. Am introdus bikepass-ul în pachetul de înscriere așa încât să te scutim de urcările solicitante fizic și să ne concentrăm pe cele mai bune coborâri din Austria: Milka Line, Hackelberg Trail, Fleckalm Trail și multe altele. În 2019 vom ține sesiuni tehnice zilnic și vom petrece majoritatea timpului în bikepark învățând abordarea unor zone mai dificile. Dupa 6 zile sub îndrumarea campionului național de mtb maraton elite 2016, Robert Dobai, nu ai cum să pleci acasă fără îmbunătățiri tehnice majore. Cel mai mare bikepark din Austria, cea mai lungă potecă amenajată pentru mountainbiking din Tirol și multe altele te așteaptă la Rock the Alps pentru 6 zile de evoluție garantată.

Hai să zguduim Alpii între 03-10 august, la Rock the Alps 2019!

Pe finalul lunii august vrem să organizăm un Stage Race de două zile în jurul Băii Mari în care accentul va cădea pe zonele de potecă sau drumuri mai înguste de TAF. Încercăm să evităm pe cât de mult coborârile pe drumuri forestiere și zonele asftalte pe care, să fim sinceri, niciun mountain biker adevărat nu le agreează.

Stage Race Baia Mare (Name TBA): 24-25 august 2019!

Mijlocul lunii septembrie vine cu Bucovina MTB Camp, locul în care ospitalitatea tipic bucovineană se îmbrățișează cu programele create de noi, într-un blend aparte. Aici pedalăm pe cele mai înalte culmi din Bucovina, coborâm pe traseul de downhill de la Vatra Dornei și exersăm tehnica într-un cadru organizat, lângă pensiune. Frumusețea Bucovinei, aerul curat, mâncarea îmbelșugată, cea mai bună cazare din zonă și echipa TNQ te așteaptă în inima Bucovinei pentru 3 zile de toamnă ca la carte.

Nu uita să salvezi data campului: 13-15 septembrie, Bucovina MTB Camp 2019!

La campurile noastre beneficiezi și de prezentări detailate privind modul în care ar trebui să-ți structurezi programul de antrenament, prezentări ținute de Robert Dobai, în care vei primi și informații importante privind nutriția sau analiza video a tehnicii de abordare a diferitelor obstacole de pe trail. Ce ne recomandă? Echipa din care fac parte multiplul campion național de mtb Robert Dobai, belgianul Wouter Cleppe, finișer de top în curse precum Cape Epic, Transalp, Sudety, 4Islands, câștigător Prima Evadare (Elite), sutele de rideri mulțumiți de-a lungul ultimilor 4 ani, atenția la detaliu: de la cazările cele mai bun din regiune, mâncare din belșug, atmosfera perfectă și la programul perfect adaptat nevoilor tale nu ne scapă niciun detaliu și punem în egală măsură accentul pe mountain biking cât și pe experiența off the bike, mixul dintre cele două fiind unic la noi în țară.

Ieși din cotidian, e timpul să “Claim your nature”! „

M-aș bucura să știu că vacanțele voastre vor fi diferite de acum încolo. Vă mai las câteva poze ca să fie dorința mai mare.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine