EcoRun for fun

În urmă cu 2 ani m-am înscris la EcoRun în proba de maraton. Traseul are 42 de kilometri cu 2400 de metri diferență de nivel. Mi-e frică rău de ce o să fie acolo. O să întrebați de ce m-am înscris la maraton dacă nu sunt pregatit? Ei bine… M-am înscris la concursul ăsta în 2020. Când nu începuse pandemia. Îmi propusesem ca în acel an să alerg un maraton montan. Pentru ca ulterior să alerg un ultramaraton.

După cum bine știți lucrurile s-au complicat. Între timp am reușit să alerg un maraton. A fost off road, prin pădure, la Cernica mai exact, dar n-a fost montan. A fost horror pentru că l-am alergat singur. Și am mai alergat toamna trecută proba de 38 de kilometri la Ciucas X3, dar maratonul are 42 de kilometri.

Nu prea-mi place să las lucrurile neterminate așa că sâmbătă, cu o întârziere de doar 2 ani, o să încerc să-mi mai fac un pic de liniște în cap. Timp e, că o să stau ceva vreme pe traseul de 42 de kilometri cu 2400 de metri diferență de nivel.

Dacă vreți mai multe detalii despre tot ce se întâmplă acolo în acest week-end vă las mai jos comunicatul oficial și câteva fotografii care să vă facă să vreți să ne vedem pe potecile de la EcoRun.

Descoperă farmecul potecilor din Moieciu și Fundata la concursul de alergare

Salomon EcoRun Moieciu

– 21 Mai 2022 –

Asociația Club Sportiv EcoRun, în colaborare cu Primăriile Moieciu și Fundata, organizează în localitatea Moieciu de Sus, concursul de Alergare Montană „Salomon EcoRun Moieciu”, eveniment de tradiție ajuns la a-11-a ediție.

Ediția din acest an este o ediție specială, după o pauză de 2 ani vom fi din nou împreună la Start!

Cei mai buni alergători din lotul național de alergare montană vor veni la Moieciu: Ionut Zinca, Cristian Mosoiu, Bogdan Damian, Robert Hajnal, George Buta, Nicolae Balan, Andrei Preda, dar si Alex Corneschi, maratonist de șosea, campion Național Maraton (2021) si castigator Semimaraton Atena 2022 –“vreau să mă bucur de fiecare metru din cursă, vin cu prietenii, aproape toți vom alerga” ( Alex Corneschi)

1750 de alergători sunt așteptați să ia startul la Cros și la Maraton, steagurile multicolore ale tuturor celor 19 țări participante vor anima centrul satului. Impresionant este și numărul de fete, 584 s-au nscris la amble curse, 115 dintre ele chiar la cursa de Maraton, Andreea Piscu și Denisa Dragomir sunt favorite la cursa de Maraton.
  Am pornit evenimentul (noi, o gașcă de prieteni pasionați de natură, drumeție și alergare montană) plecând de la bucuria concursurilor la care am participat. Așteptăm cu nerăbdare emoția unui nou Start. Descoperim potecile din Moieciu și Fundata cu aceeași bucurie pe care de-abia așteptăm s-o retrăim împreună, primăvara, într-un weekend de alergare la Salomon EcoRun Moieciu.

Parcursul traseului este de o frumusețe aparte, sus-jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor și susținătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorința de a face cunoscute aceste locuri și de a încerca să le conservăm și să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului și a sportului.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mișcare în aer liber și iubitorilor de munte:

*Marathon: concurs destinat alergătorilor desăvârșiți și celor care doresc să-și depășească limitele; va fi o cursă pe distanță clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca +2300m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.

*Cross: cursă destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea și doresc să-și schimbe modul de viață, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus.

*EcoKids: Concurs destinat copiilor; în funcție de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanțe, cu startul și sosirea în Moieciu de Sus.

Există deja o comunitate tot mai numeroasă a celor pasionați de alergare montană. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor și poate fi practicat la orice vârstă, indiferent de condiția socială sau materială.
Cursele de Maraton atrag tot mai mulți participanți în toată lumea, este o lupta cu propriile limite, înseamnă pregătire, planificare, autodepășire, prietenie.

Pregătește-te pentru Salomon EcoRun Moieciu, vino în 21 Mai 2022 să alergi și să te bucuri de primăvară sau doar să admiri peisajele extraordinare și să îi încurajezi pe alergători. Vei descoperi locuri inedite, poteci care traversează fânețe și păduri, odăi și case de un farmec aparte, peisaje colorate iar contrastul dintre verdele pășunilor și crestele înzăpezite ale Bucegilor îți vor da prilejul să nu simți oboseala. Vino și bucură-te de natură!

Înscrierile pentru Cross și Marathon au fost închise. Copiii se vor înscrie la Moieciu de Sus, în perioada 20-21 Mai pentru cursa destinată lor: EcoKids, aproximativ 600 de copii sunt așteptați la start. Inscrierea pentru copii este gratuită, tricouri colorate pentru ei și mult îndrăgita medalie de la sosire vor aduce bucurie.

Startul copiilor va avea loc sâmbătă după amiaza începând cu ora 16:00, în funcție de categoria de vârstă, cei mici care vor alerga pe distanțe mai scurte urmați de cei mai mari care vor alerga pe ulițele satului Moieciu de Sus.

“Suntem mândri că împreună reușim să organizăm an de an acest eveniment, iar pentru un weekend, un sat micuț de munte găzduiește un festival al sportului și al naturii.” ( a menționat Domnul Primar Mircea Manea)

Parteneri și Sponsori ai evenimentului: Salomon, Alpha Bank, Datacor, Vlahia Inn, Sponser, Buff, Suunto, Delaco, Paste Băneasa, Pepsi, Porsche Bucuresti Nord, Zizin, Brainia, Fepra, Complex Cheile Gradiștei, Tent4Event, Rexona, Bookster; parteneri instituționali: Salvamont Bran, Primăria Fundata, Primăria Moieciu, Parcul Natural Bucegi.
PROGRAM

Salomon EcoRun Moieciu

VINERI 20 Mai 2022:

14:00 – 23:00  Înscriere EcoKids, validarea înscrierii si preluarea pachetului de concurs (EcoRun PlayGround @ Vlahia Inn, Moieciu de Sus)

* Recomandăm celor prezenți în zonă să vină să ridice pachetul de concurs în această zi!

SAMBATA 21 Mai 2022:

6:00 – 8:30 – Validare înscrierii si preluarea pachetului de concurs în zona EcoRun PlayGround @ Vlahia Inn

9:00  START 1 – centru Moieciu de Sus, CROSS si MARATHON

9:30 START 2 – centru Moieciu de Sus, CROSS si MARATHON

  • In funcție de nivelul de pregătire si numărul de start alocat, vor exista 2 starturi diferite pentru cursele de Cross si Marathon, startul este scris pe numărul de concurs.

10:30 – 11:00 Flower Ceremony pentru cursa de CROSS

11:00 – 15:30 Time to Play – EcoRun Playground @ Vlahia Inn

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de jocuri, hamace, cărți de la Bookster și alte surprize pregătite pentru toți. Continuăm distracția în alergare, la cursa destinata copiilor – EcoKids, la ora16:00

11:00 – 20:00 Zonă de relaxare, Pasta Party, Muzică, Impresii în Zona EcoRun Playgroung @ Vlahia Inn

10:00 – 14:00 Înscrieri EcoKids concurs destinat copiilor

13:00 – 14:00 Flower Ceremony pentru cursa de Marathon

16:00START EcoKids centru Moieciu de Sus

*starturi diferite în funcție de categoria de vârstă, cei mai mici vor alerga cu părinții.

18:00 – Premiere EcoKids în zona dedicată – EcoRun Playground @ Vlahia Inn – Tombola specială pentru toți participanții

18:30 – Premiere Marathon & Cross – EcoRun Playground @ Vlahia Inn – Tombola specială pentru toți participanții

DUMINICA 22 Mai 2022:

9:00 – 11:00 Cafeaua de dimineață servită la Vlahia Inn – Zona EcoRun PlayGround

11:00 – 15:00 Plimbare în zonă pe potecile din jur și demarcare traseu

Programul poate fi modificat iar aceste modificări vor fi anunțate pe site-ul evenimentului: www.ecorun.ro.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine