F-Nights Bucharest, volumul XV

Andreea Moldovan, Owner Pastry Chef la Love you Choux & Livrez Fericire, Dr. Mihail Pautov, Medic specialist, chirurg, gazdă a emisiunii Medicool, Matei Păun, Cofounder Black Sea Fund și Andreea Runceanu, Violonist la Amadeus Electric Quartet ne spun poveștile lor despre eșecurile în carieră, Fuckup Nights Bucharest, volumul XV

Fricile, insecuritățile și anxietățile care însoțesc presiunea de a avea succes devin sentimente colective. Nicio poveste victorioasă pe care o vedem în social media, funcție nouă sau business de succes nu reflectă procesul real, coplesitor, deciziile neinspirate și nopțile nedormite, parcursul anevoios pentru a ajunge acolo. Fuckup Nights schimbă narativa cu privire la eșecurile profesionale și stimulează creativitatea în găsirea soluțiilor pentru a depăși momentele critice.

FUN Bucharest ne ajută să oferim o voce – și o scenă – cutezătorilor din cele mai diverse domenii de activitate, care sunt dispuși să-și împărtășească poveștile despre eșec. De multe ori, acestea sunt auzite cu voce tare în premieră chiar și de protagoniști. Sunt povești pentru care nu a existat tăria și disponibilitatea emoțională să fie împărtășite.

Evenimentele Fuckup Nights Bucharest reconstruiesc perspective consacrate cu privire la eșecul profesional. Fuckup Nights are scopul de a normaliza eșecul profesional, de a-i lua puterea care ne face să credem că uneori nici nu merită să încercăm. Ne încurajează să privim obstacolele profesionale ca pe oportunități de învățare și dezvoltare.

Mișcarea are loc la nivel global, în 215 de orașe din 62 de țări din întreaga lume. Conceptul se adresează, în egală măsură, micilor și marilor antreprenori, celor care lucrează în corporații, liber profesioniștilor și studenților.

Vibe-ul edițiilor anterioare Fuckup Nights Bucharest este surprins aici: Vol IVol IIVol IIIVol VIVol X.

Invitații ediției:

Andreea Moldovan este owner Pastry Chef la Love you Choux & Livrez Fericire, a terminat Facultatea de Relații Economice și Internaționale în cadrul ASE, are 36 de ani, e căsătorită și are 2 copii. Andreea coace de când se știe, de pe la 2-3 ani, practic se antrenează de de mică pentru a fi cofetar. Cât despre antreprenoriat nu s-a antrenat în mod conștient, deci nu știe exact de când se ocupă și cu asta. Probabil încă se antrenează.

Andreea a lucrat în organizare de evenimente și vânzări câțiva ani, până a simțit că alta îi e chemarea. A intrat în domeniul HORECA în bucătăria caldă prin 2012, însă i s-a părut un mediu mult prea dur și agresiv, astfel încât s-a refugiat din nou în copt de prin 2015. În 2016 și-a deschis primul atelier în care făcea cozonaci Grăsuți, chifle de burger și torturi. Ulterior, în 2018, a lansat primele sale produse vedete, chouxurile. În 2020 a deschis primul magazin mono-produs Love You Choux. Învață mai din toate greșelile sale, iar pe cele din care nu trage concluzii repede, le repetă până se învață minte. E auto-didactă în meseria ei, iar greșelile au funcționat asemenea unui motor – au ambiționat-o, au făcut-o mai curioasă și mai dornică să învețe ca să exceleze în ceea ce face.

Dr. Mihail Pautov este medic specialist, chirurg și gazdă a emisiunii Medicool. A lucrat 6 ani la IC Fundeni și 2 ani la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. Între timp, a început să comunice pe social media, unde a adunat o comunitate numeroasă, blog și televiziune. În momentul de față este gazdă a propriei emisiuni, Medicool, difuzată pe Antena 1, prima emisiune medicală lider de audiență din România. Ulterior, Mihail s-a retras din practica medicală clasică. Își urmează propriul drum, ne spune el, pe care încearcă să convingă cât mai mulți oameni să nu ajungă bolnavi pentru a nu fi tratați.

Mihail crede că eșecul profesional, financiar și antreprenorial este binevenit. După moartea unui business putem construi unul nou, aplicând lecțiile pe care le-am învățat și despre care se vorbește mult zilele astea. Zona în care nu ar trebui să ne bucurăm de eșec este sănătatea noastră, iar medicina alopată, pe care o practică Mihail, este pavată de eșec constant, încăpățânat și repetitiv în ceea ce ține de sănătate și prevenție. În aceste condiții, Mihail se bucură de propriul eșec profesional, drept chirurg, pentru a minimaliza eșecul asupra sănătății sale și a pacienților săi în zona medicinei funcționale, atât de puțin acoperită de medicina alopată.

Matei Păun este partener fondator al Black Sea Fund, un fond de private equity axat pe România, fondat în 2019. De asemenea, Matei a fondat în 2005 BAC, o firmă de investment banking axată pe fuziuni și achiziții și atragere de capital. În prealabil, Matei a ocupat diferite roluri, printre care cel de CEO la DNT, un furnizor de servicii de internet de top, director la Financial Advisory Services, Deloitte și director general al Regent European Securities. La începutul anilor ’90, la New York, Matei s-a alăturat Firebird Fund, primul centru de investiții speculative din SUA care a investit în regiunea CSI. Matei a studiat la Trinity College din Connecticut.

Matei crede că eșecul este adesea prost înțeles. Cuvântul sugerează ceva definitiv și final, dar nu ar trebui să fie așa. Eșecul, în mod ideal, ar trebui să fie considerat o corectare a unui parcurs. E feedback, iar feedback-ul ar trebui să fie întotdeauna binevenit. Dar pentru ca eșecul să fie considerat un feedback și perceput ca fiind util, e nevoie de ceea ce Matei numește “franchețe brutală” și acceptare. Prin asta, reușim să transformăm un lucru negativ în ceva pozitiv. Astfel, eșecul chiar devine ceva valoros și prețios care generează experiență. Un lucru spre care toată lumea tinde să-l aibă.

Andreea Runceanu este violonistă la Amadeus Electric Quartet, membru fondator și lider al trupei de classical crossover Amadeus Electric Quartet, căreia și-a dedicat întreaga viață profesională.

Lansată în anii 2000 și devenită în anul 2010 artist independent – “DIY artist” – trupa Amadeus a reușit să crească o comunitate frumoasă de fani din toată lumea, a susținut concerte în peste 40 de țări de pe patru continente, videoclipurile lor muzicale au devenit virale și au atins peste 170M de vizualizări pe canalul oficial de Youtube. Au lansat șase albume cu muzică originală, iar cel mai recent, Joy, a fost lansat la finalul anului 2020.

Când vine vorba de eșec, Andreea l-a descoperit de la vârsta de 7 ani când, ajunsă acasă după prima lecție de vioară, a încercat să reproducă ce învățase de la profesoară. Andreea crede că cine a reușit să cânte la vioară bine a avut parte de atâtea eșecuri sonore timp de ani de zile, încât oamenii l-ar considera nebun că nu s-a lăsat repede păgubaș.

Moderatoarea evenimentului va fi jurnalista de radio și televiziune Julia Nagy.

Detalii despre eveniment pe pagina dedicată acestuia și pe Facebook.

Bilete în rețeaua eventbook și pe iabilet.

Ne vedem pe 24 noiembrie, ora 19, la Refugiu Urban – Palatul Universul!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine