#GAMECHANGERS – Cum ajungi să rescrii regulile din modă

În fiecare zi la Guerrilla de Dimineață cu Dobro, Gilda și Matei antreprenorii sună pentru a demonstra că sunt #GAMECHANGERS  în business-ul românesc și pentru a câștiga un loc în colecția de povești cu același nume. 

#GAMECHANGERS e o campanie Radio Guerrilla în parteneriat cu Telekom România, în care se caută antreprenorii care schimbă regulile jocului, cei care au făcut lucrurile diferit și inovator în domeniul lor de activitate și care pot aduce un plus  de valoare în antreprenoriatul românesc. Afacerea #GAMECHANGER nu se bazează pe regulile deja scrise, ci încearcă să își impună propriile repere.

În fiecare săptămână, până la finalul anului, antreprenorii sună în Guerrilla de Dimineață, povestesc de ce business-ul lor e un #GAMECHANGER și care este elementul care-i diferențiază.

La finalul fiecărei săptămâni va fi ales #GAMECHANGER-ul care va ajunge în cartea cu poveștile extinse ale celor mai buni antreprenori din România, oameni care schimbă mediul de business și care prin ideile și actiunile lor fac diferența în peisajul de business autohton.

În săptămâna 1-5 iulie, antreprenorii au sunat la Guerrilla de Dimineață și s-au înscris în concurs cu povești despre design, daune auto sau antreprenoriat social. Am vorbit cu antreprenori care schimbă industria modei prin broderii unicat confecționate integral manual, antreprenori care schimbă modul în care sunt achiziționate  automobilele, dar și cu arhitecți care implementează sisteme inovative de construcție a clădirilor și spațiilor.

În cazul în care n-ai apucat să prinzi linia de intrare în direct, ne poți trimite povestea ta pe gamechangers@guerrillaradio.ro.

#GAMECHANGER 2 – Elena Cernătescu, singurul designer care isi confectioneaza manual broderile aplicate pe creatiile vestimentare

Al doilea câștigător al concursului  #GAMECHANGERS  a fost Elena Cernătescu care, alături de sora sa, Alina, a creat brandul Alina Cernătescu Fashion, singurul brand din România care creează ținute de damă cu broderii aplicate confecționate manual în propriul atelier.

Cele două antreprenoare sunt #GAMECHANGERS și au fost selectate drept câștigătoare ale săptămânii pentru că nu au lansat doar un brand de haine, ci au ales să deseneze, brodeze și să aplice manual broderii trademark pe propriile creatii. De asemenea, după ce au avut succes pe podiumurile de modă, dar și în vânzări, au lansat o școală de business de fashion, pentru a-i ajuta  pe  alți antreprenori  să poată dezvolta o afacere în industria aceasta. Din acest motiv, ele sunt #GAMECHANGERS în această săptămână.

Desenăm, brodăm, aplicăm manual și coasem propriile broderii trademark pe care le folosim in creația rochiilor, salopetelor și a altor articole vestimentare”, a povestit Elena la Guerrilla de Dimineață. Pe site-ul companiei, clienții pot alege haine in 200 de nuanțe. Pentru a fi un #GAMECHANGER în business-ul românesc, această afacere a fost planificata timp de 8 luni înainte de lansare. “Era să ne oprim pentru că nu reușeam să ajungem la o eficientizare de costuri”, a povestit  Elena la Radio Guerrilla. Dar o calitate esențială a unui antreprenor #GAMECHANGER este abilitatea de a găsi soluţii creative pentru a depăşi dificultăţile.

Alina şi Elena Cernătescu şi-au extins domeniul de activitate şi, pe lângă design-ul vestimentar, țin şi cursuri de business în modă. Astfel, cele două surori le învață pe alte persoane pasionate de acest domeniu cum să planifice şi să lanseze un business în modă. Broderiile create de cele două surori sunt unicat și au garanție pe întreaga durata de viață a articolului vestimentar.

A doua săptămână de #GAMECHANGERS

Dincolo de câștigătoarele săptămânii, în direct la Guerrilla de Dimineață au sunat numeroși antreprenori care au vrut să demonstreze că afacerile lor sunt #GAMECHANGERS. Unii au reușit, alții mai puțin.

Daune auto recuperate ușor

Mihai din Iași are o firmă de consultanță în daune auto. Vrea să creadă că este #GAMECHANGER pentru că afacerea lui este printre puținele din România care ofera mașini de înlocuit în cazul daunelor totale și consultanță gratuită pentru păgubit.

Cum să schimbi lucrurile prin gesturi mici

Alex spune că nu e neapărat un #GAMECHANGER in ceea ce priveste ideea de afacere, pe care preluat-o din Austria. Ceea ce consideră el că-l scoate din rândul antreprenorilor si il face #GAMECHANGER este atenția pe care o oferă clienților, deoarece la fiecare comandă de pe site-ul său trimite clienților o “atenție”: o ciocolată, o brățară lucrată manual, o scrisoare de mulțumire sau o jucărie pentru copii.

Prima aplicatie prin care poti cumpara masini noi din strainatate

Florin este fondatorul masinipestoc.ro, care este o aplicație online prin care vinde mașini. E primul dealer online de mașini din Romania, pentru că tot procesul de selecție se întâmplă online.

Site-ul are o selecție de aproximativ 600 de mașini de la furnizori din Europa. Automobilele sunt pe stoc în permanență, iar clientul știe că va primi mașina comandata.

Spațiul fizic care se schimbă în funcție de context

Andrei a intrat în direct la Guerrilla de Dimineață și i-a invitat pe Dobro, Gilda și Matei la o discuție despre arhitectură. Are o firmă care se ocupă de arhitectură în Câmpulung Muscel numită DaSein Worldwide Architecture și la 30 de ani a realizat un proiect care era al patrulea ca dimensiune din Europa Centrală și de Est în privința sustenabilității.

Studioul său lucrează la proiecte pentru clădiri realizate în India sau Africa. Care sunt elementele care il fac  #GAMECHANGER?

Ne preocupăm să dezvoltăm zona spațiului fizic rămasă în urmă față de mediul digital. Am construit și conceput un prototip unic care verifică modul în care noi ne putem transforma spațiul interior. Practic, am realizat primul spațiu fizic care-și poate transforma interiorul în funcție de context”, a spus Andrei.

Laserul mobil care vede viitoare clădiri

Bogdan spune că momentul său de  #GAMECHANGER  a fost atunci cand firma sa de proiectare a decis să achiziționeze unul dintre primele lasere mobile din România. Cu acesta poate să măsoare și să livreze clienților imagistică de calitate cu terenurile unde vor construi clădiri cu ajutorul mai multor tehnologii.

Suntem primii care folosesc și scannere mobile și fixe. Putem să măsurăm orice vrea un arhitect să planifice. În loc să stai cu un aparat pe loc 10 minute, aparatele noastre pot fi puse în mașină, pot fi tinute in  mână sau în dronă și măsoară dinamic”, spune Bogdan.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine