#GAMECHANGERS. Săptămâna a treia: Schimbarea se face azi pentru viitorul nostru

Antreprenorii care sunt cu adevărat #GAMECHANGERS  nu schimbă doar prezentul, ci încearcă să influențeze și viitorul prin acțiunile lor. Acesta este un element esențial al viziunii lor. Laitmotivul viitorului a marcat și a treia săptămână a concursului #GAMECHANGERS.

Telekom România și Radio Guerrilla caută antreprenorii români care schimbă lucrurile și se diferențiază de restul prin modul în care fac business sau prin ideile inovative. În Guerrilla de Dimineață, cu Dobro, Gilda și Matei, antreprenorii povestesc despre ideile lor afaceri care aduc schimbare în mediul de business românesc.

#GAMECHANGERS e o campanie Radio Guerrilla în parteneriat cu Telekom România în care căutăm antreprenorii care schimbă lucrurile, cei care au făcut lucrurile diferit și inovator în domeniul lor de activitate și care pot aduce plus valoare în antreprenoriatul românesc. Afacerea #GAMECHANGER nu se bazează pe regulile deja scrise, ci încearcă să își impună propriile repere.

La finalul fiecărei săptămâni va fi ales  #GAMECHANGER -ul care va ajunge în cartea cu poveștile extinse ale celor mai buni antreprenori din România, oameni care schimbă mediul de business și care prin ideile și acțiunile lor au schimbat mediul de business autohton.

În a treia săptămână a concursului am avut în direct antreprenori cu adevărat speciali. Câștigătorii săptămânii au fost cei de la Small Academy, o companie care oferă cursuri de programare și inginerie copiilor din București și nu numai,. Ei sunt #GAMECHANGERS pentru că au lansat un concept care le permite copiilor sa studieze  științele în privat, dar și în școli.

Dincolo de antreprenorii care au reușit să câștige în această săptămână prin faptul că i-au convins pe Dobro, Gilda și Matei că schimbă lucrurile în domeniul lor, cel al educației, am avut în direct antreprenori care au încercat să ne convingă că pot să fie #GAMECHANGERS pentru că au pariat pe o afacere turistica într-o zonă puțin populata sau pe o nișă de business complet nouă pentru România: cele mai ușoare portofele.

În cazul în care tu n-ai apucat să prinzi linia de intrare în direct, ne poți trimite povestea ta pe gamechangers@guerrillaradio.ro.

#GAMECHANGER  3 – Academia copiilor pasionați de științe, robotică și programare

#GAMECHANGERII  celei de-a treia săptămâni a concursului organizat la Guerrilla de Dimineață cu Dobro, Gilda și Matei au fost Small Academy, reprezentați în direct de Sorin, unul dintre fondatori.

Cei de la Small Academy sunt #GAMECHANGERS prin faptul că, prin hub-ul lor de tehnologie, oferă educație în programare, robotică și știință copiilor. Au pariat pe acest lucru atunci când nu se știau atât de multe despre acest domeniu în România și au cursuri inclusiv în școli.

Acum 5 ani, când am început business-ul în România, nu prea era conceptul acesta de STEM. Sunt încă multe școli care nu au implementat așa ceva. STEM vine de la Science Technology Engineering and Maths. E un mix de științe care îmbinate pot construi ceva foarte mișto, în principal o gândire critică care le va fi cu siguranță de folos copiilor care au ales conceptul nostru, atunci când vor intra în câmpul muncii”, a povestit Sorin Țărmure la Guerrilla de Dimineață.

Pe vremuri era ușor să te gândești că te vei face doctor sau inginer, dar generația de astăzi e pusă în fața unor alegeri complicate. Spre exemplu, chirurgia este una dintre specializările amenințate de apariția roboților care pot realiza operații de mare precizie. “Mergem în școli și facem cursuri de robotică și programare cu 300 de elevi și tot atâția vin și la noi în hub, unde plătesc pentru cursuri private. Vara avem o școală cu program de dimineață până seara”, a mai spus Sorin.

A treia săptămână de  #GAMECHANGERS

Mai mulți antreprenori au vorbit cu Dobro, Gilda, Matei, dar și cu Sorin, pentru a-i convinge că merită să fie  #GAMECHANGER-UL săptămânii.

Schimbarea din turism

Mădălin consideră că a fost #GAMECHANGER  în turism pentru că acum 12 ani a pus bazele primei pensiuni pe Clisura Dunării, zonă care nu era atât de populară atunci. Pensiunea Melba din Dubova a ajuns la 35 de camere, un restaurant și două piscine, iar astăzi este rezervată pe tot parcursul verii. Mădălin a crezut în ideea lui de business, deși realitatea care îl înconjura nu era deloc favorabilă implementării acestei idei.

Portofelele ușoare ca un puf

Ioan produce portofele de hârtie pe care le vinde prin intermediul site-ului Papermonks.ro. Crede că este #GAMECHANGER pentru că, deși conceptul nu este inventat de el, este primul antreprenor care a creat portofelul de hârtie cu două fețe. În plus, aceste portofele pot fi realizate live la evenimente. Ioan spune că e cel mai ușor portofel de pe piață și poate avea o grafică personalizată pentru fiecare client. Unele dintre modele sunt  unicat.

Prima licență de management culinar

Ada organizează cursuri de management culinar. Ea a lansat primul program de licență din România pentru cei care vor să dezvolte un restaurant și este un adevărat #GAMECHANGER în domeniul său.

Orice afacere în domeniul alimentației trebuie condus nu doar de un bucătar care știe să gătească foarte bine, ci și de persoane care au noțiuni esențiale de business. Am văzut atât de multe restaurante foarte bune care au avut un boom la început, boom pe care nu au știut să îl exploateze. Investitorii sunt fie persoane care au bani, dar nu are cunoștințele sau pasiunea pentru gătit, fie invers”, a povestit Ada.

Programul educațional este dezvoltat  în parteneriat cu o universitate din Marea Britanie, iar absolvenții primesc la final o diplomă de licență.

Cea mai mare sală de crossfit din Europa de Est

Vlad are cea mai mare sală de crossfit din Europa de Est și din acest motiv spune că este un #GAMECHANGER.

Crossfit-ul este același fitness de care știe toată lumea, la care se adaugă gimnastică și haltere. Se pun toate la un loc și în fiecare zi se extrage un exercițiu de acolo, unul multifuncțional. Se face foarte mult efort într-un timp foarte scurt. Nu ai cum să fii nici gras, nici slab, ci doar fit”, spune Vlad.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine