Pianistul Kirill Richter vine la București pentru un concert la Palatul Bragadiru

Unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai scenei muzicale neoclasice, Kirill Richter va interpreta fragmente din albumul său de debut, Chronos

Tânărul compozitor și pianist Kirill Richter vine la București pentru un concert emoționant. Sounds and Senses. O seară la Palat cu Kirill Richter, va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19:00, la Palatul Bragadiru. Devenit faimos în anul 2018, când a compus tematica muzicală a Cupei Mondiale de Fotbal, proiectată pe un ecran gigant din Times Square, New York, Kirill Richter creează muzică pentru televiziune, teatru, balet și cinema. La București va veni însoțit de violonista Alena Zinovieva și de violoncelistul Avgust Krepak, alături de care formează The Richter Trio. În cadrul concertului de la Palatul Bragadiru, care va dura 80 de minute, Kirill Richter va interpreta fragmente din albumul Chronos precum: Michigan 7, Ophelia, Chronos sau Dreamer. Biletele au fost puse deja în vânzare și pot fi cumpărate de aici.

Pianistul și compozitorul Kirill Richter este unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai scenei muzicale neoclasice. În concertele sale, artistul ia genul muzicii clasice și îl transpune într-o atmosferă de club asemănătoare mai mult unui show acustic de muzică rock. Kirill Richter și-a creat un stil muzical personal, unic și complet diferit față de cel al muzicienilor clasici. Muzica lui este puternică, emoționantă, iar spectacolele sale sunt complexe și impresionante prin atmosfera pe care acesta o creează.

Fiind mai mult autodidact în materie de studii muzicale, Kirill Richter a avut un parcurs demn de un scenariu de film – a studiat fizica nucleară la Universitatea Națională de Cercetare Nucleară MEPHI, pentru ca apoi să urmeze studii de licență în design vestimentar la Universitatea din Hertfordshire. Însă talentul lui muzical era greu de ascuns, iar primul său concert a fost un real succes, încheiat cu aplauze la scenă deschisă pentru minute în șir. Cariera lui Kirill Richter s-a dezvoltat rapid – în 2017 a ținut zeci de concerte, a început să scrie muzică pentru lungmetraje și scurtmetraje, a compus muzică pentru balet și teatru. A devenit faimos în 2018 când a compus pentru Fox Sports tematica muzicală a Cupei Mondiale la Fotbal, proiectată pe un ecran gigant din Times Square, New York.

Ulterior, a început să cucerească scena muzicală internațională – a interpretat la Festivalul Reeperbahn din Hamburg și a primit o serie de oferte de la cunoscute case de discuri, săli de spectacole și festivaluri – Elbphilarmonie din Germania, Festivalul Olandez „Classical: NEXT”, Festivalul Britanic „The Great Escape”, Festivalul M.Art din Tel Aviv, Festivalul Origen din Elveția și Royal Albert Hall.

Kirill Richter creează, de asemenea, muzică pentru teatru, balet și partituri de cinema. Unele dintre cele mai recente lucrări ale sale și anume soundtrack-ul original pentru blockbusterul SF „A Rough Draft”, bazat pe romanul lui Serghei Lukyanenko și muzica pentru drama lui Ivan Tverdovsky „Jumpman” au primit un numeroase premii internaționale. Evenimentul principal al anului 2019 pentru Kirill Richter a fost lansarea albumului său de debut, CHRONOS, la care a lucrat timp de câțiva ani. „Acest album vorbește despre relația mea cu timpul. Cred că timpul apare în viața noastră în diferite stări ale materiei, la fel ca apa care poate fi sub formă de gheață sau abur. Poate fi o amintire a celor care nu mai sunt cu noi, sau o reprezentare abstractă a istoriei ca un vârtej de evenimente, sau reflecții asupra oportunităților pierdute și a multivarianței destinului uman, sau chiar percepția mitologică a timpului ca o creatură vie care este deschisă dialogului.”, explică compozitorul.

Richter Trio, format din Kirill Richter, Alena Zinoveva și Avgust Krepak, a fost fondat în anul 2016. În acești ani, cei trei artiști au susținut împreună zeci de concerte și au avut parte de aplauze la scenă deschisă în săli precum ”Zaradye” din Moscova, Festivalul Origen din Elveția sau Festivalul Reeperbahn din Hamburg, Germania. Richter Trio a atras atenția unei noi generații de fani ai muzicii clasice prin abordarea lor teatrală și stilată a muzicii clasice.

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul Teatrului Godot, dar și pe platformele de ticketing MyStage.ro, Bilete.ro, Iabilet.ro, Eventbook.ro.

Categorii bilete:

Bilet simplu | 200 lei

Bilet Front Seat | 250 lei

Bilet The Palace Experience | 400 lei

www.teatrulgodot.ro www.palatulbragadiru.ro

Concertul „Sounds and Senses. O seară la Palat cu Kirill Richter” este organizat de Ars Gratia Regalia, în parteneriat cu Palatul Bragadiru, Teatrul Godot și The Great Hill Society Club.

***

Plăcut de Radio Guerrilla.

1 comentariu
    Florin Pingu

    Uite ce bine-ți stă Guerrilla cu sigla lângă Cultural și Muzical. Parcă este o altă ligă. He, acum îmi dau seama că exact așa e și la mine pe bord, numai că în altă ordine 1- Guerrilla 2-Cultural 3-Muzical

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine