Ruxi Mărgăritescu / Prăjitura Rusci

Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.

Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.

Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?

Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.

Și a venit iar momentul pentru un desert, un desert creat de Ruxi și numit după ea… ceea ce ni se pare și normal 🙂

***

Vin aici cu ceaaaa mai buna rețetă de prajitură cu ciocolată alba și mascarpone existentă, denumită după mine… pentru că o iubesc atât de mult încât am decis că merită să îmi poarte numele (oarecum) 😍

Este o rețeta dobândită de la mama mea și totodată prima mea prăjitură, începându-mi experienta în bucătărie cu felul meu de mâncare preferat. O rețetă pe care nu o vei gasi pe internet pentru că a fost creată de mine și mami, iar mai apoi îndrăgita de toți cei care au gustat-o.

Vom avea nevoie de:

1. Pentru blat:
– patru ouă
– două linguri cacao
– patru linguri făina
– trei linguri zahăr
– două linguri ulei
– un plic praf de copt
– opțional, esența vanilie

2. Pentru cremă:
– trei gălbenușuri
– trei linguri zahăr
– 150g ciocolata albă
– 250ml mascarpone
– 200ml frișcă lichidă

3. Ca ornament eu pun puțină cacao și fulgi de migdale, dar aici poți fi creativ 🙂

Începem cu pregătirea blatului:

Separam gălbenușurile de albușuri, batem albușurile și zaharul până se formează o spumă tare, adăugăm gălbenușurile și uleiul și amestecăm bine.

Adăugăm făină, cacao, praf de copt și esența de vanilie și amestecăm cu o lingură până se omogenizează, după care turnăm în tavă și băgam la cuptor la 180 de grade, nu am cronometrat niciodată cât trebuie lăsată, dar în jur de 20-30 min, eu îmi dau seama pentru că se umflă și crapă.

În timp ce lăsăm blatul la cuptor, ne apucăm de cremă:

Punem gălbenușurile împreună cu zahărul într-o crăticioară pe foc mic și amestecam constant până devine ca o smântână. Oprim focul și adăugăm ciocolata albă la temperatura camerei, amestecăm bine până se topește ciocolata și se formează bulgărași. O lasam să se răcească și apoi adăugăm mascarpone și amestecam bine. Batem frișca și o punem peste cremă, amestecând continuu.

Când se răcește și blatul, punem crema deasupra, adăugăm ornamentele și taaa-daaamm:

Cea mai buna prajitură este gataaa💕

Nu prea mă pricep la poze, dar oricum niciodată nu am timp să pozez această prăjitură pentru că mereu sărim pe ea să o mâncam… este cu adevărat bună și sper să o încerce cât mai multă lume. Pentru mine înseamnă prima prajitură făcută cu mami, iar mai apoi, când am venit la facultate în București, prima prajitura făcută singură și o să încerc să fac cunoscuta această rețetătura cât mai mult pentru că ar aduce zâmbet pe fețele tuturor celor care ar degusta-o!

1 comentariu
Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine