Zece curse de MTB la care să mergi anul acesta în România

Nu știu cum e la voi în „parohie”, dar la mine funcționează totul mult mai bine când am un calendar făcut. Adică altfel mă raportez la un an în care am șansa să mă bucur de dat cu bikla dacă știu exact și unde o să fac asta. În rândurile de mai jos o să vă propun o listă de curse care sunt de luat în calcul din mai multe puncte de vedere: organizare, atmosferă, trasee, voluntari, marcaje, etc. Adică ingredientele care fac diferența.

1. Eu îmi voi începe anul de dat cu bikla în cadru organizat la Ziua B. Știu exact ce face Răzvan Jugănaru acolo de atâția ani și sunt convins că va fi un extraordinar debut pentru 2023. Așa ca pe 08 aprilie ne vedem în Pădurea Cernica. Eu la E-MTB.

2. În week-end-ul 29-30 aprilie voi fi la Avrig la debutul Triadei MTB. Anul acesta Tudor Oprea a pregătit mai multe trasee acolo pentru toate categoriile de concurenți. Mă bate gândul să mă dau la proba de E-MTB, dar știu cât de greu a fost traseul pregătit de Tudy la Păltiniș pentru această categorie și parcă aș opta pentru tura medie sau lungă, pe bicicletă neasistată electric. Mai am timp să mă gândesc.

3. Pe 13 mai ne vedem la Maratonul Vinului în Urlați la deja clasicul eveniment organizat impecabil de echipa BikeXpert Racing Team condusă de Cătălin Sprînceană. Acolo știm cum e: dacă nu plouă o să ne putem da pe traseele cu care a debutat evenimentul. În caz de ploaie avem bucla clasică de 18 kilometri care trebuie parcursă de mai multe ori în caz că sunteți mai bine antrenați. Eu voi fi pe traseu în zilele premergătoare concursului și la microfon în ziua evenimentului pentru încurajări, felicitări și alte informații care să vă facă ziua perfectă la MarVin.

4. După o foarte lungă așteptare anul acesta ne vom putea bucura de atmosfera de la Prima Evadare. Pandemia a împiedicat desfășurarea acestui eveniment atât de îndrăgit de iubitorii de dat cu bicicleta și de natură. Anul acesta echipa Nomad Merida CST coordonată de Daniel Sărdan ne va oferi din nou acea experiență despre care să povestim tot anul. Pe 21 mai este programat evenimentul, iar eu voi fi pe traseu în zilele ce-l vor preceda ca să vă dau informații în timp real, urmând ca în ziua concursului „să pun microfonul pe voi”.

5. Pe 24 iunie este programat Vidraru Bike Challenge. Unii dintre voi probabil încă visează să facă tura lungă. E și normal la cât frumoasă e. Voi fi pe traseu în zilele ce preced evenimentul, iar în ziua concursului voi fi cu ochii pe voi și cu inima alături în cursă din spatele microfonului. O să facem frumos și anul ăsta acolo!

În ce mă privește va urma o perioadă de concediu. Dar dacă aveți cum băgați un ochi din nou în curtea Triadei MTB. La începutul lunii august se organizează clasicele curse de la Păltiniș. Dacă nu sunteți extraordinar de bine pregătiți pentru mountain bike vă puteți inspira și din calendarul propus anul acesta de Răzvan Jugănaru pe ridersclub.ro.

6. Anul acesta vom avea două week-end-uri prelungite în perioada în care avem concursuri. Primul e între 1 și 5 iunie, iar al doilea va fi în week-end-ul 12-15 august. În ce privește primul dintre ele eu am planuri de aniversare în familie, așa că voi da skip evenimentelor sportive. Dar pe 13 august e programată o nouă ediție de Transilvania Bike Trails Race care cel mai probabil va fi urmată de o serie de evenimente care să completeze imaginea de FESTIVAL, așa cum a fost de altfel în ultimii ani. Ne vedem zilele alea la Saschiz ca să ne bucurăm de toată energia aia faină din inima Transilvaniei și de toată căldura pe care o oferă oamenii locului. Eu la microfon în ziua concursului, ca de obicei.

7. Urmează pe 3 septembrie o ediție aniversară de I Wheel for Moinești-Zemeș chiar la mine acasă, la Moinești. Vă dați seama că voi fi acolo și în zilele dinaintea evenimentului, și în ziua concursului, dar și după eveniment. O să-mi iau energie de aia bună cât să îmi ajungă multă vreme. Pentru că-mi sunt tare dragi oamenii și locurile de acolo. Ne vedem acolo! Eu voi fi îmbrăcat în ziua concursului în costumul de Maestru Biciclofonist.

8. Pe 16 septembrie ne vedem la Pucioasa la BikeXpert Alpine Challenge. Un loc care seamănă tare mult cu Moineștiul. Tot cu oameni faini și trasee senzaționale. Și tot cu Cătălin Sprînceană coordonator la „butoanele” echipei BikeXpert Racing Team. Și tot cu mine la microfon. Și pe traseu înainte de concurs.

9. În 23 și 24 septembrie ne mutăm cartierul general la Campulung Muscel pentru Trofeul Muscelului – Lupii Dacilor. Va fi și cu XCO și cu XCM și cu XCE probabil și cu XCC. Rabdare doar să avem până atunci. Clar o să am și electrica după mine pentru XCM. La XCO sper să pot parcurge măcar 95% din traseu pe biklă, deși nu cred.

10. Anul trecut am încheiat sezonul de MTB tot la Haiduci și Domnițe. La fel va fi și anul acesta. O să ne vedem pe 21 octombrie la Tohani. Eu voi fi „în priză” și de data asta pentru că îmi place maxim pe electrică.

Acum că avem un plan mai avem nevoie doar de răbdare.

Bine…nu strică și niște antrenamente.

Sper să vă fi inspirat și de data asta.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine