100K Walk 2022 – pentru a patra oară Solvitur Ambulando

Solvitur Ambulando – se rezolvă cu ajutorul mersului

100K WALK DIN NOU PRIN BUCUREȘTI

100K Walk – anul acesta se va organiza pe 18 și 19 iunie. În același timp cu călătoria de 100K prin București, vom organiza și o serie de evenimente la Roaba de Cultură, în Parcul Regele Mihai I.

Cauza caritabilă pe care o susținem este N-avem Sânge, unicul program național de stimulare a donării voluntare de sânge. Scopul donațiilor este acela de a amenajare și a pune în funcțiune centrul mobil de activare N-avem SÂNGE – caravana mobilă adaptată pentru discuții 1to1, transmisiuni live, înregistrarea de testimoniale cu donatori sau alte persoane influente din sfera educației și donării de sânge.

Prin intermediul “N-avem SANGE?!” putem salva vieți, sângele fiind una dintre cea mai valoroasă resursă. Prin programul “N-avem SANGE?!”, Asociatia HEM susține activ centrele de transfuzie sanguina și deruleaza campanii pentru introducerea donării de sânge într-un stil de viață sănătos și creșterea numărului de donatori recurenți.

Cifre ale Organizației Mondiale a Sănătății plasează România în zona de avarie, din punct de vedere al numărului de donatori, aceștia având o pondere de sub 2%, față de media europeană situată în jur de 4%, iar aceasta nu este singura problemă. În acest context se constată nevoia stringentă pentru un demers susținut de educare a publicului, deoarece lipsa accentuată a sângelui pentru transfuzii pune toată societatea sub risc. Prin urmare, misiunea noastra este aceea de a dezvolta și consolida o comunitate cât mai mare de donatori.

Evenimentul va reunii atât adulți, cât și copii care se vor bucura de activitățile pe care le vom avea alături de partenerii noștri. Câteva din actracțiile pentru cei mici vor fi: face painting, pictura pe ceramică, iar adulții se pot bucura de clase de sport și zone dedicate cu articole sportive.

Se va putea urmări prin transmisiune directă tot traseul de 100K pe care îl parcurg cei 4 care constituie nucleul 100K Walk, Daniel Osmanovici, Memo, George Baltă și Andrei Gligor, pe pagina noastră de facebook: https://www.facebook.com/100kwalk, cu sprijinul OVN, partenerul nostru. Pe lângă vizualizarea imaginilor de la start, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu și despre personalitățile prezente pe traseu, care vor încuraja echipa 100K Walk. Transmisia va avea loc sâmbătă, 18 iunie, între orele 07:00 – 20:00 și duminică 19 iunie, între orele 7:00 – 20:00.

Sponsorii 100K Walk: Stonefeet, Maloja, Gold Nutrition România, Garmin România, Trisport.

Evenimente partenere: Bucharest International 10K, Hope Run, Lago Maggiore Half Marathon, Eco Run, Xrace, Monterosa Est Himalayan, Fagaras Rocks, Ciucas X3, Ultra Trail Maggiore, Lago Maggiore Marathon.

100K Walk

Este nucleul nostru format din George Baltă, rugbist, alergător imobilizat în scaun rulant, Memo, omul de radio, pasionatul de biciclete și comentatorul de evenimente sportive, Andrei Gligor, ultramaratonistul de fapte bune – singurul român (și printre foarte puținii din lume) care alergat prin 7 deșerturi de pe 7 continente în curse extrem de dure și Daniel Osmanovici, alergător, om de televiziune și tata a doi copii. Proiectul 100K Walk este modul prin care ne dorim să ajutăm și să facem lucruri bune. Țelul nostru este să reușim să adunăm donații pentru cauzele pe care le susținem, iar noi ne-am gândit să dăm ceva în schimb. Mai exact, am vrut să avem impact, să fie ceva măreț și să ne folosim fiecare de propriile abilități și pasiuni pentru a ne atinge scopul.

Așa a luat naștere 100K Walk, în 2019 când am parcus cei 100km între București și Ploiești, în aproximativ 20 ore, susținând cauza AUTISMVOICE și orele de terapie pentru copii lor.

Am continuat proiectul, în 2020, cu aceeași cauza – AUTISMVOICE, în ciuda pandemiei, făcând evenimente virtuale, iar ulterior, după lockdown, am parcurs cei100km în București.

În octombrie 2021, cu ocazia Maratonului București, am decis să schimbăm cauza și desfășurarea evenimentului. Am ales să mergem către Hospice Casa Speranței și să ofacem în mod inedit, conform cu dorința unuia dintre membrii echipei. La sugestia lui George, formatul s-a schimbat așa încât fiecare dintre cei trei alergători să fie în scaunul cu rotile pe parcursul celor 100 de km și prin rotație. Mai exact, am fost doi în scaune și doi în mers.

Nu este nevoie de discutat ineditul sau impactul vizual, ci forța mesajului pe care le-am transmis.

100K Walk – ai 37 de ore să parcurgi distanța de 100 de kilometri în mers sau alergare. Pornești odată cu noi sâmbătă, 18 iunie, dimineața la ora 07:00 și ai timp până duminică 19 iunie, ora 20:00. La finalul călătoriei vei fi alt om. Garantat!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine