Ana-Maria Remenyi / Brownie cu nucă

Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.

Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.

Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?

Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.

Brownie cu nucă, deja ne plouă în gură, hai măi Ana-Maria

***

Eu sunt Ana-Maria și una dintre rețetele mele preferate la cuptor este un desert: brownie cu nucă. Nu gătesc des, pot spune mai degrabă că sunt un fel de ajutor de bucătar, prietenul meu este adevăratul “chef” în bucătarie.

Cu toate astea, atunci când mă gândesc să gătesc, mereu aleg ceva dulce. Cred că un motiv bun este faptul că ador mirosul din bucătarie atunci când fac o prăjitură.

Să vă povestesc cum îmi prepar cel mai delicios brownie cu nucă.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

1 1/2 făină integrală
2 linguri praf de cacao
1 linguriță de praf de copt
3/4 cană de zahăr brun
1/4 ulei
1 cană de lapte
1 esență de vanilie
200 gr ciocolată Nestle Noir
1/2 cană de nuci

Vreau să vă zic că rețeta asta este foarte simplă, dar foarte delicioasă.

Metodă de preparare:

Începem prin a topi ciocolata. Pentru asta avem nevoie de o oală cu apă pe care o vom aduce la temperatura de fierbere. Pasul următor, avem nevoie de un vas termorezistent pe care îl aleșezăm deasupra oalei. Tocăm ciocolata și o lăsăm să se topească, amestecând din când în când în ea.

Separat vom cerne făina într-un bol destul de generos. Adăugăm praful de copt, cacao, zaharul, uleiul, laptele și esența de vanilie. Le amestecăm până când devine o cremă. Adăugăm ciocolata și amestecăm din nou, până când se integrează în cremă.

Căutăm o tavă. Eu am ales capacul de la un vas de yena. Preîncălzit  cuptorul la 180ºC. Acoperim tava cu o foaie de copt și turnăm crema obținută în ea. Desupra decorăm cu nucă și ciocolată.

Băgăm tava în cuptor și o lăsam timp de 20 de minute, până când se formează o crustă pe deasupra, dar rămâne moale în interior.

Scoatem prăjitura, o lăsam sa se răcească puțin și apoi o putem tăia și servi.

O ador pentru ca pufoasă, cremoasă în interior și cu margini crunchy.. și ce să mai vorbesc despre nucă. Este pur și simplu delicioasă. Preferata mea.

P.S.: Prietenul meu nu a mai rezistat și s-a băgat în ea. De aici și colțul lipsă.

Sper să o încercați și voi, e tare bună!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine