Cocktail de vitamine pentru minte: cursuri noi la Fundația Calea Victoriei

Toamna asta, Fundația Calea Victoriei ți-a pregătit un cocktail de vitamine pentru minte. Ai o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie și le poți combina în nenumărate feluri, ca să te bucuri de seri reușite și energizante.

Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

Iată în detaliu ce îți oferă fiecare curs online:

Atelier online de Dicţie şi voce, din 6 octombrie 2020 – Atelierul online de dicţie te ajută să conştientizezi propriul tip de vorbire şi eventualele defecte – precipitarea, ,,înghiţirea’’ finalurilor de cuvinte, vorbirea ,,moale’’ şi nearticulată corespunzător, consoanele sau vocalele pronunţate incorect. De-a lungul celor cinci întâlniri, înveți un set de exerciții care te vor ajuta să depășești aceste impedimente și să ai întotdeauna cea mai bună prestanță.

Istoria modernă a românilor: 1820-2020, din 7 octombrie 2020 – Înțelegi mai bine ce se întâmplă azi, dacă știi să descifrezi momentele importante ale istoriei. Ultimii 200 de ani au însemnat schimbări majore atât pentru țară cât și pentru societate: de la domniile fanariote, la modernizare şi obţinerea independenţei, de la proclamarea Regatului la Marea Unire, Războaiele Mondiale şi democraţia interbelică, la comunism şi, în final, la revenirea la democraţie după Revoluţia din 1989.

Cetăţi medievale şi biserici fortificate din Transilvania, din 8 octombrie 2020 – Știai că există peste 200 de construcţii fortificate în Transilvania? Sunt cetăţi, biserici sau castele care merită din plin un loc pe lista oricărui turist. Alături de istoricul Anita Sterea vei vizita virtual câteva dintre aceste clădiri uimitoare și încărcate de istorie.

Ai ocazia să afli mai multe despre istoria acestor locuri, unele dintre ele devenite monumente UNESCO, aşa cum sunt Cetatea Sighişoarei, biserica fortificată din Viscri sau biserica Biertan.

Curs de Negociere: Tehnici din diplomaţie şi domeniul comercial, din 19 octombrie 2020 – Îți propunem un nou curs susținut de cunoscutul diplomat și om politic, Cristian Diaconescu. La curs va împărtăși din experiența acumulată în peste 25 de ani de carieră în domeniul politicii externe şi interne: instrumente de negociere valoroase, concrete, eficiente şi rafinate. Vei afla tehnici ce pot fi folosite atât în domeniul diplomaţiei, cât şi în domeniul tranzacţiilor comerciale.

Antieroi contemporani în literatură, film şi antropologie, din 21 octombrie 2020 – Jurnalista Ioana Bâldea Constantinescu îți propune o discuție despre antieroii din ficțiune, de orice fel ar fi ea – literatură, film, benzi desenate. Vorbiți despre criza protagonistului și despre clasicizarea anumitor personaje. Cursul are trei întâlniri și te poartă pe aripile ficțiunii către descoperirea sau recunoașterea unor eroi cu care te-ai identificat sau pe care îi porți în suflet.

Cum scrii o comedie? De la comedia romantică, la satiră şi farsă, din 22 octombrie 2020 – Comedia, gen foarte gustat de public, are în spate un mecanism de construcție fascinant și provocator. Dacă ești curios să afli cum se scrie o comedie şi care sunt regulile acestui gen de film, acum ai ocazia să arunci o privire în culise. Te familiarizezi cu cele mai importante tipuri de personaje şi caracteristicile lor, cu tehnica opoziţiei în patru colţuri şi modalităţile de construcţie a „coşmarului comic”.

Introducere în arta urbană: mesaj, culoare, emoţie, din 30 octombrie 2020 – Arta urbană nu te așteaptă cuminte într-un muzeu. Arta urbană te însoțește peste tot: pe stradă, în mijloacele de transport în comun care devin „pânză” pentru artiștii stradali, în expoziții ad-hoc. La curs vei primi noţiuni de bază despre istoria artei urbane şi despre cei mai importanţi reprezentanţi ai săi. Mai mult, vei avea ocazia să analizezi împreună cu lectorul statusul artei urbane contemporane la nivel internaţional.

Programul complet al cursurilor ONLINE din luna Octombrie se află AICI.

Cursurile sunt transmise seara, între 19.00-21.00, prin Zoom.us. Ca să participi, trebuie să intri pe pagina cursului dorit și să apeși butonul „Cumpără”, ca să faci plata taxei. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail un link unde vei urmări cursul ales.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 12 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine