elefantFest, cel mai mare târg de carte se întâmplă între 24 și 30 mai

În perioada 24-30 mai 2021, elefant.ro va organiza a treia ediție a elefantFest, sub sloganul “Fă-ți timp să citești!”, la care vor participa peste 100 de autori români și străini și cele mai importante edituri din țară. Marea Britanie este invitat special al acestei ediții.

Ediția a treia a elefantFest va avea ca partener de onoare British Council și beneficiază de susținerea Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. “Suntem onorați să avem astfel de parteneri la această ediție a elefantFest. Ne leagă o puternică istorie culturală de Marea Britanie și am pregătit împreună cu British Council evenimente diverse care se vor derula pe parcursul târgului și care, în mod sigur, vor fi atractive atât pentru adulți, cât și pentru copii“, declară Sergiu Chircă, CEO elefant.ro.

Este o mare bucurie ca Marea Britanie să fie invitat special la ediția din acest an a elefantFest. Pentru noi, participarea la acest târg de carte reprezintă posibilitatea de a reitera rolul culturii în dialogul bilateral și în a aprofunda relațiile deja foarte strânse dintre oamenii celor două țări. Căci Culture is GREAT! Sunt convins că prezența britanică la elefantFest va oferi o experiență inedită printr-o paletă largă de autori invitați, precum și prin organizarea unor ateliere de creație, dezbateri, proiecții și evenimente dedicate cărții. ”, declară Excelența Sa domnul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andrew Noble.

În peisajul cultural al Marii Britanii, literatura joacă un rol cheie – de la cărți pentru copii, la autori premiați internațional, universul literar britanic este înfloritor, divers și apreciat global. British Council România se bucură așadar să fie alături de elefant.ro pentru a aduce tot ce e mai bun în literatura, creativitatea și educația britanică mai aproape de publicul din România, și sperăm ca tot mai mulți cititori de orice vârstă să se bucure de magia literaturii britanice prin lansările, sesiunile de storytelling și ofertele din cadrul târgului virtual elefantFest.”, spune Nigel Bellingham, director British Council România.

Ideea elefantFest a apărut în 2020, la debutul pandemiei, când târgurile tradiționale de carte au fost anulate, iar întreaga industrie de carte din România era în impas. elefantFest a reușit să ofere milioanelor de români din toată țara, încă de la prima ediție, ocazia de a participa la experiențe culturale unicat, la care nu puteau avea acces în cadrul unui târg de carte convențional.

“Organizată sub sloganul “Fă-ți timp să citești!”, această ediție elefantFest își propune să readucă lectura în sfera de interes a unui număr cât mai mare de români. Formatul virtual ne permite și de această dată să venim cu propuneri cât mai diverse. Spre exemplu, în ultimele două zile ale târgului vom avea activități dedicate copiilor, sub umbrela elefantFest KIDS“, completează Adrian Dinu, Director Comercial Carte la elefant.ro.

La standurile celor peste 50 de edituri, dintre cele mai importante din România, vor putea fi achiziționate peste 30.000 de titluri în limba română, de la best sellere până la cărți de specialitate, volume pentru copii și noi apariții editoriale. Catalogul de carte în limba engleză va depăși și de această dată 600.000 de titluri.

elefantFest KIDS va reuni în perioada 29-30 mai activități pentru cei mici, de la sesiuni de storytelling derulate împreună cu partenerii de la British Council, până la lansări de carte pentru copii sau alte evenimente dedicate juniorilor. Părinții, de asemenea, vor găsi în târg multe cărți pentru copii la prețuri foarte bune.

Peste 100 de evenimente și experiențe literare, de la lansări de carte și prezentări ale unora dintre cele mai recente apariții editoriale, până la interviuri cu autori foarte apreciați, vor avea loc în cele 7 zile ale târgului. Editurile vor pregăti atât discounturi importante la zeci de mii de titluri, cât și cărți cu autograf.

Cele mai recente statistici europene arată că noi, românii, dedicăm lecturii doar 5 minute pe zi și mai puțin de 1% din veniturile gospodăriilor de la noi din țară sunt alocate achiziționării de carte.

***

Plăcut de Radio Guerrilla.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine