#GAMECHANGERS – Aranjamente florale ecologice vândute pe bază de abonament

Poți fi un antreprenor care schimbă industria în care activează  și atunci când promovezi modalități ecologice de a face business, cu riscul de a avea un profit  mai mic. Vasile Juncănariu a făcut acest lucru în industria florilor și este #GAMECHANGER în săptămâna a 14-a a campaniei realizate de Radio Guerrilla alături de Telekom Romania.

#GAMECHANGERS este un demers Radio Guerrilla și Telekom Romania prin care promovăm  curajul de a schimba lucrurile în mediul de business  și pe acei antreprenori care vor să schimbe lucrurile în domeniul lor.  Căutăm antreprenorii care și-au asumat riscul de a fi  primii într-o anumită zonă de business   şi au ales să facă lucrurile cu adevărat diferit.

Vasile Juncănariu este co-fondatorul Gioia Flowers, o afacere care reușește să schimbe modul în care sunt realizate aranjamentele florale. Vasile este un #GAMECHANGER pentru că a lansat  un model de business nou în industrie – abonamentul pentru achiziţionarea florilor – , protejând în acelaşi timp mediul înconjurător prin aranjamentele florale ecologice pe care le creează.

#GAMECHANGER 14 – Aranjamente florale  sustenabile

Vasile Juncănariu a fondat Gioia Flowers pe o piață foarte aglomerată. Să te diferențiezi într-o industrie unde ai numeroși competitori  este foarte dificil, dar Vasile a vrut să facă lucrurile de la început diferite.

Ca un adevărat #GAMECHANGER, a introdus în România conceptul de aranjamente florale ecologice care nu folosesc buretele floral. Nu mică ne-a fost mirarea să aflăm că un obiect care este folosit pe scară largă în industrie este poluant și periculos pentru mediu.Acel compus plastic verde care absoarbe apa arată ca și cum ar fi  natural, dar este realizat dintr-un plastic care nu este biodegradabil.

Buretele floral conține formaldehidă. Lumea nu știe lucrul acesta“, a spus Vasile la Guerrilla de Dimineață cu Dobro, Gilda și Matei.

De asemenea, el a povestit că a introdus un nou model de business; abonamentul pentru achiziţionarea florilor. “Pentru doamnele care-și doresc flori la birou în fiecare săptămână sau cei care vor flori acasă în weekend, am conceput pachete de abonament. Designul e făcut de noi în fiecare săptămână. Primești flori noi săptămânal și o vază diferită o dată la 4 luni. Am fost primii care am făcut asta“, explică Vasile, co-fondator la Gioia Flowers.

Spațiul pentru creativi din București

Săptămâna a 14-a din campania #GAMECHANGERS, realizată de Radio Guerrilla și Telekom Romania a fost una care a adunat poveşti de afaceri foarte bune,  foarte greu de  diferențiat.

Florin Cobuz a vorbit la Guerrilla de Dimineață despre un Avanpost Radio Guerrilla, adică NOD Makerspace, primul spațiu pentru makeri (oameni care produc obiecte manual) din România, acolo unde tot felul de antreprenori și oameni la început de drum plătesc un abonament și au un birou, dar pot folosi sculele și echipamentele pentru a crea diferite obiecte. Acolo au fost confecționate obiecte precum ochelari din materiale speciale şi obiecte realizate la imprimanta 3D.

Agregatorul  de training-uri

Mirela a fost prima în România care a decis să pună la un loc toate training-urile disponibile pentru diverse domenii. Astfel, ea aduce kit-uri de training care pot fi folosite de cei care îşi doresc să facă un training sau de către academii specializate.

Afacerea ei se numește resursedetraining.ro și conține peste 3.000 de training-uri, jocuri de business şi kituri pentru dezvoltarea competențelor. Mirela este singura din România care face acest lucru.

Aplicaţia care te ajută să îţi găseşti parteneri de activităţi sociale

Nici startup-urile din tehnologie nu au fost ignorate în această săptămână a campaniei #GAMECHANGERS. Andrei a sunat pentru a vorbi despre aplicația de mobil Jumppi, care ajută studenții și nu numai să găsească lucruri de făcut în oraș şi parteneri de activităţi sociale.

“Să ne imaginăm că e o zi de lucru și ai vrea să faci ceva  seara , la final de program. Să zicem că ai vrea să te apuci de alergat, dar niciunul dintre prietenii tăi nu este disponibil. Intri pe aplicația asta și postezi că vrei să mergi la alergat și alții pot să participe la această activitate“, a povestit Andrei.

Aplicația e disponibilă pe Android și iOS și a fost lansată de curând, odată cu începerea noului an universitar.

Killer-ul de insecte și bacterii

Cât de mult poți să schimbi lucrurile în dezinsecție? Ai zice că nu prea mult, dar Cătălin a propus la Guerrilla de Dimineață o variantă foarte interesantă și complexă din punct de vedere al compoziţiei chimice. Pe kox.ro el vinde un nebulizator, adică un aparat care poate fi folosit de specialiști pentru dezinsecție și dezinfecție bazat pe nanotehnologie.

Cu ajutorul peroxidului și argintului coloidal, kox.ro realizează o nanocombustie care elimină virușii și fungii, efectul de dezinsecție păstrându-se 45 de zile. Avantajul este că substanța este mult mai eficientă și în privința timpilor de așteptare. Practic, încăperile pot fi repopulate în 30 de minute, iar produsul  este folosit inclusiv în grădinițe.

Mobilierul reciclabil,  uşor de transportat şi mutat

Nicolae Baciu a fost ultimul care a dorit să fie #GAMECHANGER în săptămâna a 14-a a campaniei și a povestit despre business-ul său numit foldo.ro, care produce  mobilier din carton ecologic, reciclabil și sustenabil.

Afacerea a început acum 4 ani și jumătate. Nicolae creează mobilier care poate fi ușor de mutat, de asamblat și care este foarte rezistent pentru o perioadă de timp. În momentul de față, foldo.ro are în portofoliu canapele, fotolii de carton sau chiar biblioteci. E un business care poate fi foarte atrăgător pentru cei care se mută des sau pentru studenții care vor să mobileze rapid și ieftin o garsonieră.

Ascultă Guerrilla de Dimineață pentru a intra în direct cu Dobro, Gilda și Matei, iar povestea ta poate ajunge în cartea #GAMECHANGERS în business-ul românesc, care va include cele mai interesante povești ale antreprenorilor care schimbă lucrurile. Tot ce trebuie să faci este să suni și să ne convingi că ai o afacere unică în domeniul tău și ca ești #GAMECHANGER în business.

În cazul în care nu ai reușit să prinzi linia de intrare în direct, ne poți trimite povestea ta pe gamechangers@guerrillaradio.ro.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine