Unde mergem în weekend (15-17 iunie)

VINERI

BUCUREȘTI

Într-o lume în care tehnologia domină și influențează cea mai mare parte a vieților noastre, Street Delivery îți propune să te întrebi dacă e ea deșteaptă sau mai degrabă prostește. Tema de anul acesta e ”Smart Cities?” și o să poți să vezi aici cum ar putea orașul tău să devină mai viu și mai prietenos. E și muzică, în atenția celor ce asta caută, adusă de Am fost la munte și mi-a plăcut, Maru, Eyedrops și alții. Anul ăsta, evenimentul nu se mai ține doar pe Verona, ci se întinde și pe Edgar Quinet, căci sunt multe de făcut și văzut. Mai multe detalii despre program găsiți pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

V-am mai trimis noi la Taraf de Caliu, acum câteva luni, dar o mai facem o dată, căci nu strică să-i auziți de două ori. De data asta, muzica va răsuna din Grădina Sticlarilor, de la ora 20:00. Cei ce încă nu prea sunt familiarizați cu istoria lor ar trebui să știe că muzicienii au cântat, din 1991 și până acum, cam prin toată lumea. Locurile sunt limitate, așa că fugiți după ele, căci merită.


BRAȘOV

”Charleston” rulează vineri la Cinemateca Patria, în prezența regizorului și scenaristului care i-a dat viață, Andrei Crețulescu. Pelicula spune povestea a doi bărbați ce au pierdut aceeași femeie. După film, va fi și o sesiune de Q&A moderată de criticul și curatorul Cinematecii Patria, Alin Ludu Dumbravă. Ăsta e un moment de neratat, de la ora 20:00. Iar filmul e foarte bun, v-o zicem noi.

TIMIȘOARA

Zilele Filmului de Umor se întâmplă din nou, pe 15, 16 și 17 iunie, la Grădina Capitol. Vor fi trei seri de filme franțuzești de comedie, toate recente. Vineri se dă startul la ora 22:00 cu ”Un profil pentru doi”, din 2018, în regia lui Stéphane Robelin, despre un văduv de 75 de ani ce descoperă un site de întâlniri. De aici, vă puteți imagina voi cam în ce direcții o să meargă povestea. În caz că plouă, deși nu pare, proiecțiile se mută înăuntru, în sala Capitol.


SÂMBĂTĂ

TIMIȘOARA

Cărturești Timișoara găzduiește o expoziție de afișe de film din anii `50, `60 și `70, de la ora 10:00. Chiar dacă nu sunteți matinali de fel, noi zicem că merită să vă treziți ca să vedeți cum arătau posterele filmelor spaniole în trecut. Reproducerile pe care o să le găsiți aici sunt create între 1950-1980 de unii dintre cei mai importanți desenatori și ilustratori ai perioadei. Dacă ratați expoziția de sâmbătă, să știți că se va mai întâmpla și pe 23 iunie.


ALBA IULIA

Casa Forum e locul unde, sâmbătă, se organizează un atelier de clientelism politic și achiziții publice, asta în atenția celor interesați de subiect. Work-shop-ul e realizat de cei din spatele Expert Forum, în parteneriat cu Forum Apullum. Cum trebuie urmărit traseul banilor, cum se găsesc nereguli, cum se construiește o investigație și nu numai, aflați dacă veniți la Casa Forum de la ora 10:00. Participarea este gratuită, în limita a 25 de locuri disponibile.


DUMINICĂ

BUCUREȘTI

”Bun de export”, în regia Catincăi Drăgănescu, se joacă de ceva timp la POINT. Duminica asta este programat din nou, pentru ora 19:30. Dacă vreodată te-ai întrebat cum ar arăta viața ta în străinătate sau cât de bine ar fi să fugi odată din țară, ăsta e spectacolul pentru tine. Povestit din perspectiva lui Alex Tocilescu, actual președinte al asociației de proprietari dintr-un bloc bucureștean, ”Bun de export” te va purta prin lumi ale oamenilor ce au decis că mutatul în afară e un pas în față.

La Linotip se dansează iar, de data asta cu Simona Deaconescu. Simona e și coregraf, și regizor, și director artistic al Bucharest International Dance Film Festival. Evenimentul pe care vi-l propune ea este un pop-up dance și o să ai ocazia să descoperi aici cum să îți menții echilibrul, cum să respiri corect atunci când dansezi și cum să te lași purtat de val. De dansat desculți, de la ora 18:00.

Cvartetul lui Lee Konitz ajunge la ARCUB, în cadrul proiectului Artist in residence. Lee Konitz este un compozitor și saxofonist din Statele Unite și cântă de pe la 11 ani la instrumente, el acum având 90 de ani. Da, la 90 de ani, încă mai cântă și călătorește prin toată lumea, și o face al naibii de bine. De la ora 20:00, mergeți la ARCUB și ascultați-l, alături de Florian Weber, Jeremy Stratton și George Schuller.

Ana Coman
Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine