Unde mergem în weekend (18-20 mai)

VINERI

BUCUREȘTI

Dacă vinerea trecută la J`Bistrot ați avut silent concert-ul celor de la Eyedrops, acum aveți alt eveniment silențios care merită trăit. Tot cu ocazia ”la mulți ani J’ai Bistrot” se întâmplă acum un silent disco, unde muzica a șapte DJ-i va ajunge direct în urechile voastre. Doi dintre ei sunt chiar ai noștri Bogdan Șerban și Alexandru Anghel, care te vor face să dansezi de la ora 21:00 până la miezul nopți. Iar dacă vrei să mai schimbi sound-ul din când în când, să știi că sunt trei canale dinsponibile. Intrarea-i liberă, în limita căștilor și locurilor, iar porțile grădinii se deschid la ora 20:00.

Știm că vă place Breathelast și mai știm și că vă place distorsul. Dar hai să-i auziți pe băieți în variantă acustică, la Encore Club. Săptămânile trecute i-au avut pe scena pe cei de la RoadkillSoda, iar acum e rândul trupei Breathelast să ia cu asalt, ceva mai liniștiți decât v-au obișnuit, scena. De la ora 20:00.

SUCEAVA

Știți trupa D-l Goe? V-am mai zis noi de ea, ba v-am și împins să mergeți s-o ascultați live. Ei bine, solistul, Dani Ionescu, e și actor, iar acum ajunge la Suceava, cu spectaolul ”În doi”. Regizat de Alexandru Nagy, pe textul lui Matei Vișniec, el vorbește despre tandrețea pe care o mai găsim foarte rar în ziua de azi, asta dacă reușim să dăm de ea. Se joacă la Teatrul Municipal Matei Vișniec, de la ora 10:00 (dimineața, da, așa că… fugiți!), iar intrarea este liberă.

SÂMBĂTĂ

BUCUREȘTI

Fundația Calea Victoriei, adică locul acela din București unde mereu găsești câte un curs la care să paricipi, ba de desen, ba de teorie muzicală, ba de istorie a bijuteriilor (pur și simplu orice domeniu te interesează), organizează cea de-a doua întâlnire din seria Inspire Me. Sandra Ecobescu, președinte al fundației, îl are invitat pe dirijorul Tiberiu Soare. E de stat la discuții aici, muuult, mult, și de aflat tot ce e de aflat despre muzică și nu numai. Înscrierile se fac pe site-ul lor, iar locurile sunt limitate, așa că va trebui să fiți rapizi. Discuțiile încep la ora 17:00.

Din Romanian Design Week 2018 face parte și showroom-ul ”MobilaDalin”. Aici, artistul KITRĂ va personaliza canapele din seria Flow, create de nimeni altul decât Mihai Grama. Mai mult, dacă participați, puteți chiar voi să desenați, să pictați, să personalizați cum vreți voi pernele disponibile, iar apoi să le luați acasă. E și silent disco, unde vor fi de băgat în urechi trei canale cu muzică, unul fiind Radio Guerrilla. Intrarea este liberă, iar porțile se deschid la ora 15:00.

Cum sună un bazar cu târguri de vechituri, mâncare de toate tipurile, degustare de vin, vinyl-uri cu jazz, garage sale, cursuri de pictură, expoziții de biciclete vintage și câte și mai câte? Toate sunt de găsit la Cotroceni, în cadrul evenimentului ”Bazar de Cotroceni”, de la ora 11:00. Activitățile se vor desfășura atât înauntru, cât și în grădini. Mai multe informații sunt de accesat pe pagina lor de Facebook, unde găsiți toate business-urile participante, plus harta.

La Roaba de Cultură din Herăstrău ai un pincic organizat de cei de la VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine). Se bea cafea, se participă la workshop-uri, se mănâncă bine și se ascultă și muzică live, adusă de Lucia ft. Muse Quartet, Kosmic Blues, Nipple`s Delight și alții. Așa că luați-vă păturicile și hai la picnic, de la ora 11:00 până la mizeul nopții.

La Facultatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” aveți o ediție aniversară a Bucharest ShorCut Cinefest. Proiectul împlinește doi ani de existență (un ”La mulți ani!” și de la noi), așa că sâmbătă nu se văd doar filme, ci s-au pregătit și o groază de alte chestii faine, unele dintre ele fiind surprize. Însă știm că la miezul nopții vor concerta pe terasă cei doi ieșeni de la Adam`s Nest, care pe noi ne-au dat gata încă de când au venit în Guerrilla LogOut și și-au cântat compozițiile. Evenimentul ăsta chiar e de bifat, de la ora 21:00.

TIMIȘOARA

V-am mai spus noi de librăria ”La două bufnițe” și vă mai spunem o dată, căci acum se lansează aici albumul monografic ”Ștefan Szönyi”. E de aflat din volum care a fost cariera pictorului și totodată cum ar fi evoluat din punct de vedere artistic după anii `60, dacă nu ar fi murit la doar 54 de ani. De participat de la ora 17:00.

DUMINICĂ

BUCUREȘTI

(P) Foarte multe ”La mulți ani-uri” weekend-ul acesta. Corona te invită să îl sărbătorești pe Modelier, care aniversează 5 ani de mâncare bună, muzică și mai bună și toate cele. Așa că, și sâmbătă și duminică, sunt de acultat 5 trupe live, mai exact The Mono Jacks, Moonlight Breakfast, Frații Grime, Jurjak și Cred Că Sunt Extraterestru. De la 12:00, la butoane vor fi 5 DJ-i. Nu vă speriați că nu mai găsiți bilete, căci intrarea-i liberă. Trebuie doar să dați interested pe Facebook și apoi să ridicați invitația de la Grădina Uranus vineri.

Tot în cadrul evenimentelor conexe Romanian Design Week 2018, POINT găzduiește duminică expoziția A4Activism – Istoria Afișului Activist. Cum au luptat activiștii în ultimii 150 de ani și care au fost greșelile trecutului? De la ora 18:00 puteți participa la vernisaj și afla răspunsurile. Mai mult, o să fie proiectat aici și documentarul ”Ultimul căldărar”, ce prezintă viața romilor căldărari dintr-un sat din Mehedinți.

Ana Coman
Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine