AGORAIMM x ING Business Bank. Săptămâna I.

Ți-au spus că nu se poate. Le-ai spus că ba da, uite, se poate. Ți-au spus să te lași. Le-ai spus că nu, tu o să lupți. Ți-au spus că o să pațești ca alții. Le-ai spus că o să te adaptezi. Ți-au spus să nu riști. Le-ai spus că nu știi altă cale. Ți-au spus să te apuci de altceva. Le-ai spus nu, că știi ce faci. Ți-au spus, lasă, că o să vezi tu. Le-ai spus că tu o să reușești. Și ai reușit.

AGORAIMM, antreprenoriat în ciuda Pandemiei, momente de inspirație de la antreprenori pentru antreprenori oferite de ING Business Banking, la care participați în fiecare dimineață, în Guerrilla de Dimineață. Cinste lor, cinste lor, cinste Antreprenorilor! 😊

Săptămâna I

Luni, 14.06.2021

Ionuț are un business constând într-o aplicație socială dedicată mamelor care a fost lansată chiar cu 2 săptămâni înainte de primul lockdown din 2020. Având în vedere faptul că aplicația facilita întâlnirile între mame în spații publice, totul a fost oprit iar anul acesta, în octombrie, echipa are de gând să relanseze proiectul. Care a fost acel unic lucru pe care l-a făcut Ionuț bun pentru business-ul lui în perioada pandemiei? “Nu am renunțat.

Liviu are un birou de arhitectură în Ploiești. După care a lucrat pe cont propriu timp de 5 ani, chiar înainte de pandemie, și-a convins un fost coleg de stagiu să renunțe la job-ul pe care îl avea și se asocieze pentru a deschide biroul și a lucra împreună. Au adus în echipă încă 2 studenți la facultate și au lucrat de acasă, dar au reușit. Cea mai mare piedică pentru el a fost faptul că prețurile materialelor de construcție au crescut foarte mult, dar de mers, le-a mers iar, între timp, sutdenții au devenit absolvenți de pre-diplomă, cu lucrări punctate foarte bine.

Marți, 15.06.2021

Claudiu locuiește în Marea Britanie și are un business – www.safealbums.ro, care oferă soluții de depozitare și aparatură pentru colecționarii de monede, timbre, LP-uri, pentru etichete de vin etc., produsele în sine aflându-se în România. “Când vine vorba despre colecții speciale, cum sunt cele de vinuri, șampanie, chiar și viniluri, produsele sunt lucrate manual și sunt de o calitate foarte bună“, ne-a declarat Claudiu despre Safe Albums. Dobro, Gilda, Matei și Sorin au fost foarte impresionați de oferta largă pusă la dispoziție colecționarilor de toate felurile.

Miercuri, 16.06.2021

Răzvan are un magazin online de vinuri de specialitate – www.winekult.ro, pe care l-a deschis în plină pandemie, de acasă, el venind din domeniul HoReCA. Cu câteva resurse, fiind somelier din 2012 și degustător de vinuri, a hotărât să facă acest pas din pasiune pentru vin. Ce îl diferențiază de celălalte site-uri de specialitate, chiar și din străinătate, este faptul că încurajează la consultanță, să îl sune pe el, să trimită mail-uri pentru informații. “Sunt cumva mai aproape de ei“, a spus Răzvan despre al lui USP.

Mădălina ne-a povestit despre business-ul ei “mai ciudățel, anticomercial”: ea face bijuterie de autor lucrată prin tehnici tradiționale pe care le vinde și prin intermediul site-ului ei de artist – www.madalinastoica.com, despre care spune că mai e de lucru în continuare. După ce a început pandemia, Mădălina a început să predea cursuri de bijuterie contemporană la o școală din București, o experiență cu multe minusuri și cu și mai multe plusuri. Piesele lucrate de Mădălina sunt unicat, niciuna la fel.

Joi, 17.06.2021

Adrian are un site de băuturi cu… 0% alcool, care chiar așa se și numeste: www.zeroalcool.ro, ceea ce îi creează probleme în acceptare în rândul prietenilor, după cum ne-a spus în direct 🙂 Gin fără alcool, rom fără alcool, vin fără alcool… alcool fără alcool 🙂 “Mă întrebați dacă am băut vreodată așa ceva? Pai așa am ajuns la ele!“, a continuat Adrian. Totul a început de la dificultatea de a găsi o bere fără alcool în magazine și restaurante din care să vrei să consumi și a doua sticlă. De la lună la lună, partea de online crește de la lună la lună, iar împreună cu vânzările în magazinele mari, Adrian a reușit să-și împlinească visul și poftele.

Vineri, 18.06.2021

Mirela și-a luat inima în dinți și a pornit business-ul Cofferino Hub în ciuda unor persoane care nu au crezut în această idee dar și cu încurajarea prietenilor care au crezut în ea. Cofferino Hub s-a născut în pandemie și este o cafenea dedicată părinților, un loc în care pot să lucreze și copiii să-și găsească ceva de făcut, de la locuri de joacă în interior și exterior la cursuri de limbi străine, de pictură, meșteșiugit și altele. Atelierele se adresează, de fapt, chiar și adulților. După ce a deschis, a avut noroc și cu vremea de afară în 2020 atunci când s-a putut sta afară mult timp.

Premiul săptămânal constând într-o campanie de spoturi de 7 zile gratuită la Radio Guerrilla și un cont curent Bundle Perfect adaptat nevoilor de business oferit de ING Business Bank a fost câștigat de Claudiu, care a primit două note de 9+ și una de 10 🙂

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine