AGORAIMM x ING Business Bank. Săptămâna IV.

Ți-au spus că nu se poate. Le-ai spus că ba da, uite, se poate. Ți-au spus să te lași. Le-ai spus că nu, tu o să lupți. Ți-au spus că o să pațești ca alții. Le-ai spus că o să te adaptezi. Ți-au spus să nu riști. Le-ai spus că nu știi altă cale. Ți-au spus să te apuci de altceva. Le-ai spus nu, că știi ce faci. Ți-au spus, lasă, că o să vezi tu. Le-ai spus că tu o să reușești. Și ai reușit.

AGORAIMM, antreprenoriat în ciuda Pandemiei, momente de inspirație de la antreprenori pentru antreprenori oferite de ING Business Banking, la care participați în fiecare dimineață, în Guerrilla de Dimineață. Cinste lor, cinste lor, cinste Antreprenorilor! 😊

Săptămâna IV

Luni, 05.07.2021

Florin are un business în domeniul HoReCa, unul dintre domeniile cele mai afectate în pandemie. Unul dintre antreprenorii unei afaceri mici care în trecut a lucrat pe vase de croazieră, Florin a deschis un hotel – Antler Boutique Hotel, în centrul Brașovului, fix înainte de începutul unui an extrem de dificil. Realizând faptul că lumea nu mai frecventează centrul orașului, echipa s-a mișcat foarte repede și au transformat o casă situată la Dâmbul Morii într-un chalet, unde clienții pot să se cazeze și să se bucure de o vacanță în natură, chiar în pădure – Chiba Retreat. Și asta a fost felul în care echipa a reușit să își salveze afacerea în timpul pandemiei. Felicitări!

Bianca are un cabinet de nutriție în Timișoara, deschis chiar în perioada pandemiei. “Am vrut s-o iau pe cont propriu în perioada pandemiei”, a mărturisit Bianca, un smart move din punctul de vedere a lui Dobro. A întâmpinat și multe greutăți, fiind nevoită să își mute activitatea în online, unde consideră că ședințele nu au același impact iar, ulterior, a scris o carte pe care a publicat-o recent – Provocarea 28. O provocare în care oamenii să încerce pentru 28 de zile sfaturile Biancai, să vadă că pot slăbi și altfel, cu rețete gustoase și variate, pentru un stil de viață sănătos.

Marți, 06.07.2021

Cătălin este din Iași și, în primul rând, de-abia așteaptă concediul 🙂 Business-ul lui, Pixel Expert, este un start-up de marketing experiențial lansat cu fonduri europene din prima încercare. Oferă experiențe de VR 360 de grade, AR (augmented reality), video production, experiențe imersive, live broadcast ș.a.m.d. Parte din publicul lor sunt chiar copiii, care sunt mult mai receptivi la aceste experiențe și nu amețesc deloc la primul contact cu ochelarii de VR 🙂

Miercuri, 07.07.2021

Răzvan este antreprenorul din spatele Toysylvania, un atelier care se ocupă cu producția de mobilier și locuri de joacă din lemn pentru copii. Iar pandemia s-a dovedit a fi aur curat pentru business-ul lor, când toată lumea a investit în amenajări, părinții au stat acasă cu copiii, cărora le-au cumpărat tobogane, căsuțe și jucării.

Echipa lui Dragoș colaborează cu arhitecți și designeri români pentru a produce scaune și piese din mobilier de lemn masiv. Askia Furniture proiectează soluții inovatoare și utile pentru medii aflate în continuă schimbare. Produsele lor sunt livrate internațional; au livrat și în Hong Kong, și în Arabia Saudită, Anglia, Germania, Franța etc. În pandemie le-a fost destul de dificil deoarece majoritatea clienților sunt din afara țării, iar transporturile, expedierile și călătoriile au avut tot felul de restricții, ceea ce a dus la scăderea vânzărilor față de anii trecuți.

Joi, 08.07.2021

Monica are un business de design vestimentar de rochii elegante și de gală pentru copii de la 1 la 16 ani, pe numele lui Copatiliu, care a luat naștere din dorința fetei ei care, la doar 11 ani, este pasionată de croitorie și își produce propriile rochii. Brandul a luat naștere fix înainte de pandemie, când Monica a cumpărat și importat câteva modele, urmând ca împreună cu fetița ei să lanseze și linia de îmbrăcăminte casual la care visau, lucru care nu s-a mai putut împlini dat fiind faptul că toate hainele aduse nu au mai avut cumpărători (nu au mai fost evenimente, prezentări de modă pentru copii etc.).

Constantin are o firmă de colantări auto profesionale în Constanța – Color Shift. Site-ul oferă un serviciu de simulare premergător întâlnirii propriu-zise cu echipa, astfel încât clientul, care de multe ori își dorește asta, poate vedea cum ar arăta mașina lui într-o anumită culoare sau cu un anumit finisaj.

Vineri, 09.07.2021

Marian încearcă, prin business-ul lui, să rezolve o problemă globală în ceea ce privește soluțiile software: doar 0,35% din programatori din populația întregii planetei știe să scrie software într-un fel anume, în timp ce nevoie actuală de software este atât de mare încât nu ar putea fi acoperită nici în următorii 50 de ani. Așadar, echipa Procesio vine cu o nouă abordare software: visual programming ce presupune mutarea puterii de dezvoltare software și către persoanele care nu știu să scrie cod. Procesio se adresează dezvoltatorilor software, dar le pune la dispoziție o unealtă care să îi ajute să asambleze soft în locul scrierii de cod și astfel să reducă timpul de dezvoltare.

Iulia reprezintă Energovita, un brand de superfoods lansat în pandemie. Fiind la început, cu produse noi pe piață și neputând să le prezinte și să aibă contact direct cu posibilii clienți, anul trecut s-a dovedit, bineînțeles, dificil. Însă, în momentul în care oamenii au luat contact cu produsele, comandându-le, s-au dovedit a fi foarte mulțumiți și au devenit clienți. “Ne-am dorit să venim în întâmpinarea celor interesați de acest produs minunat care se cheamă cătină și să le oferim niște produse bune, certificate ecologic, ca de altfel întreaga noastră producție”, ne-a mai spus Iulia.

Premiul săptămânal constând într-o campanie de spoturi de 7 zile gratuită la Radio Guerrilla și un cont curent Bundle Perfect adaptat nevoilor de business oferit de ING Business Bank a fost câștigat de Iulia, care a primit două note de 10 și una de 9 de la gazdele matinalului. Felicitări!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine