AGORAIMM x ING Business Bank. Săptămâna VI.

Ți-au spus că nu se poate. Le-ai spus că ba da, uite, se poate. Ți-au spus să te lași. Le-ai spus că nu, tu o să lupți. Ți-au spus că o să pațești ca alții. Le-ai spus că o să te adaptezi. Ți-au spus să nu riști. Le-ai spus că nu știi altă cale. Ți-au spus să te apuci de altceva. Le-ai spus nu, că știi ce faci. Ți-au spus, lasă, că o să vezi tu. Le-ai spus că tu o să reușești. Și ai reușit.

AGORAIMM, antreprenoriat în ciuda Pandemiei, momente de inspirație de la antreprenori pentru antreprenori oferite de ING Business Banking, la care participați în fiecare dimineață, în Guerrilla de Dimineață. Cinste lor, cinste lor, cinste Antreprenorilor! 😊

Săptămâna VI, ultima săptămână a concursului, s-a derulat cam așa:

Luni, 19.07.2021

Vlad este antreprenorul din spatele Mr Biocid, o firmă care proiectează un aparat de nebulizare cu acțiune 3D, pentru dezinfectare și dezinsecție și oferă și serviciul de utilizare al acestuia pentru diferite spații. În timpul pandemiei au avut o mare problemă cu marketing-ul, nefiind externalizat către o agenție de specialitate.

Marți, 20.07.2021

Cosmin a sunat să ne povestească despre AutoRC, business-ul unui prieten apropiat, un business de automodelism cu mașini cu telecomandă, dar pentru oameni mari 🙂 Există și o pistă specială pentru mașiniuțe pe combustie și electrice, piese de schimb, service, totul pentru oamenii care fac asta cap-coadă, care fac dintr-un hobby/o pasiune o adevărată viață. Hobby pe care Gilda îl consideră demn de probă la Jocurile Olimpice. “Naște o adrenalină ciudată, nouă și total, total atipică, să vezi niște mașini în miniatură care se întrec, luptă“, a mai adăugat Cosmin.

Dan a sunat tot în numele altcuiva, și mai exact al soției sale, Florența Țurlea, care de curând și-a deschis cabinetul propriu de psihoterapie, ea având specializare pe analiză tranzacțională. Este prima dată când are un cabinet deschis, până acum ținând ședințele în online. “Ce este deosebit (la ea) este că se axează foarte mult pe relația aici-acum, în cabinet, cu clientul“, a mai spus Dan despre soția lui.

Miercuri, 21.07.2021  

Primul antreprenor care a intrat în direct a fost Alex, al cărui business se numește The Women’s Locker, primul brandromânesc de articole sportive dedicate exclusiv pentru femei. Producția, design-ul, tiparele, totul este efectuat în totalitate de echipa firmei. În pandemie, le-a mers surprinzător de bine, mai ales în contextul valului de work from home și train from home. Brandul a fost lansat în ianuarie 2020 și s-a bucurat de foarte mult succes în prima parte a anului. “Ce ne-a dat putere să mergem mai departe a fost recurența achiziților, ceea ce ne dă încredere că produsul este bun“, ne-a spus Alex despre brandul său. Ce și-a mai dorit Alex să ne spună este că în spatele vocii lui și a brandului se află o întreagă echipă de femei talentate și pasionate. Shut up and take our money!

Iar Alin ne-a povestit despre business-ul pe care îl are împreună cu soția lui: Pătuțul lui Eric, afacere pornită de către aceștia acum 3 ani, după ce au renunțat la munca în corporație pentru a crea pentru copilul lor mobilă, totul începând cu un pătuț. Negăsind în ofertele din comerț ceea ce căutau, au decis să construiască produse pentru copii urmând principiile Montessori, pentru a ajuta la despărțirea copiilor de patul părinților. La momentul actual, prin site și pagina de Facebook, discută cu părinții și îi ajută să creeze împreună mobilierul perfect pentru vârsta, nevoile copiilor, nevoile părinților etc.

Joi, 22.07.2021

Daniel a sunat tot pentru un prieten despre care a considerat că merită să vorbească, mai ales având în vedere că în timpul pandemiei a trebuit să se reinventeze. Acesta avea o fabrică de hârtie care producea pungi de hârtie, tipărituri ș.a.m.d. care, în mod evident, după începerea pandemiei, a avut de suferit pierderi mari. Așa că s-a orientat spre industria alimentară și s-a specializat pe import de produse grecești, cum ar fi diferitele uleiuri de măsline, dulceață de măsline, miere, dressing-uri pentru salate și alte delicatese, Olive Boutique pe numele său.

Dragoș, campion la darts și antreprenorul din spatele Terasei Florilor, Avanpost Radio Guerrilla, ne-a povestit despre un nou proiect: o bucătărie nouă cu livrare exclusiv acasă – Oala cu Tradiții. “Ce e diferit? Venim cu preparate chiar tradiționale, pe care nu le găsești în altă parte“, n-a povestit Dragoș despre mâncarea de prune uscate, de gutui, borș de batal, toate în cantități de minim 1 kilogram.

Vineri, 23.07.2021

În ultima zi de concurs și ultima zi de dinainte de vacanță pentru gazdele matinalului, Marius de la Băcănia Veche a intrat în direct și ne-a povestit despre terasa Băcănia Veche – Delicatese și terasă. În momentul de față, partea de băcănie nu este finalizată în locația nouă, dar terasa este deschisă și există și o cameră de bistro înăuntru. Meniul oferă în jur de 5-6 antreuri și același număr de feluri principale plus câteva deserturi care sunt diferite în fiecare zi. “E în linia noastră, așa cum i-am obișnuit pe oameni până acum, cu mâncare gătită de la zero, din ingrediente care chiar există. Nu apelăm la niciun fel de scurtătură“, a mai declarat Marius. Despre perioada pandemiei, Marius a “scos-o la capăt” cu livrările online, atunci când magazinele și restaurantele au fost închise. Despre posibilibilitatea unui val nou epidemiologic, răspunsul lui Marius a fost unul cel puțin inspirațional: “Suntem… Știi cum în pârâurile ălea de munte sunt niște stânci mai mari pe care apa trebuie să le ocoloească. Cam așa suntem și noi pentru că, în momentul în care ceva se închide, avem o altă cale de a ajunge la oameni“.

Premiul săptămânal constând într-o campanie de spoturi de 7 zile gratuită la Radio Guerrilla și un cont curent Bundle Perfect adaptat nevoilor de business oferit de ING Business Bank a fost câștigat de Alex, care a primit două note de 10 și una de 9+ de la gazdele matinalului, plus votul publicului.

Felicitări și felicitări tuturor câștigătorilor și participanților! Cinste vouă!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine