Câte zile poți rezista fără zahăr?

În ultima perioadă am încercat să renunț la zahăr. Și am reușit. Dar e foarte grea viață fără el. Am renunțat și la carne și pot să va spun că nu mi-e atât de greu fără carne cât îmi e fără zahăr. Acesta e motivul pentru care caut tot felul de alternative. Și când găsesc ceva fain îmi place să împart. De data asta e vorba de două rețete foarte gustoase pe care le-am “cules” de pe www.emi.coach . Enjoy!

“Dacă există vreun desert la care nu aș putea să renunț, acela este înghețata.

O ador, mai ales în combinație cu un brownie sau un ștrudel cu mere… și nu-i așa că toate lucrurile bune sunt ilegale, imorale sau îngrașă?!

Merg pe principiul: puțin și bun! Și da, din când în când, îmi permit să mănânc o înghețată, fără cornet și fără zahar… făcută în casă.

Pentru că îmi păsa de silueta ta, ți-am pregătit o rețetă dietetică de sorbet, în speranța că va ieși soarele!

Ingrediente: 

Amestec de fructe congelate (zmeură, căpșune, afine)

O banană congelată

Un iaurt grecesc (10% grăsime)

Semințe de cânepă

Mentă proaspătă

Mod de preparare:

Ingredientele se pun în blender și se mixează la viteză maximă, timp de două minute. Se adaugă semințele de cânepă și mentă tocată, pentru a-i da o savoare mai intensă.

Găsind alternative, nu vei fi nevoit să renunți la plăcerile tale vinovate!

Secretul stă în dozarea corectă a hranei și în modul de preparare al alimentelor.

Să o servești cu plăcere!“

Și a doua:

“Indiferent de strategiile aplicate pentru menținerea siluetei, stomacul cere întotdeauna să fie umplut.

Putem renunța la sport, tratamente de înfrumusețare, însă nu și la mâncare, la gustul acelor momente dulci care ne alimentează nu numai corpul, ci și simțurile.

Oamenii nu pot gândi bine, nu pot iubi bine, nu pot dormi dacă nu au mâncat bine înainte… devin nervoși atunci când poftesc la „ceva dulce” și nu-l pot obține imediat.

Truffes au chocolat

Ingrediente:

2 avocado

o tabletă de ciocolată amăruie (cu conținut de cacao peste 85%)

100 g curmale fără sâmburi, hidratate înainte cu 6-7 ore

2 linguri fulgi de migdale

pudra de cacao/ pudra de roșcove

Mod de preparare:

Ingredientele vor fi mixate în blender până rezultă o pastă.

Dacă compoziția obținută este uscată, puteți adaugă suplimentar apa.

Se formează biluțe care vor fi tăvălite prin pudra de cacao sau de roșcove.

În mijloc se poate pune o alună de pădure întreagă sau o cireașă, atenție, nu din butoiul în care țineți vișinată.

Bomboanele se păstrează bine la frigider și sunt mai gustoase dacă sunt ușor înghețate.

Dacă copiii pot fi educați spre a se bucura de dulciuri într-un mod corect, noi de ce nu suntem capabili să facem pace cu mâncarea?!

Răspunsul francezilor ar fi: „Je fais attention!”, adică „Am grijă!”, în loc de „Țin dietă!”

Așadar, fiți atenți la cantitate, exersați arta de a trăi „slow” și bucurați-va de fiecare înghițitură!

Fiți sănătoși!“

Completare: eu am făcut trufele astea cu niște curmale foarte faine, dar cam scumpe ( 70 de lei/kg ). Le-am făcut și cu curmale banale. E mare diferența între ele.

4 comentarii
    Alina D

    Atenție: curmalele sunt fructele cu cel mai mare conținut de zahăr.

      Florian Raducanu

      Zaharul din fructe este ok. Oricum nu ma ci zeci de kg de curmale.

    Maria Nicolae

    felicitari Memo!!! apropos de retete faine fara zahar poate cu miere : afine , caosuni , vin rosu, ghimbir si putin otet balsamic: super!!

    iulia olariu

    normal ca poti rezista fara zahar. e complicat la inceput, dar te obisnuiesti. de mai mult de trei ani mananc foarte rar ciocolata si vara inghetata in oras (2 – 3 inghetate /sezon). mai greu e cand fac prajituri acasa sau cand plecam in vacante, sunt atatea tentatii….

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine