Monica P. / Bundt cake cu dovleac copt

Ești ceea ce mănânci, dar mai ales ceea ce gătești cu plăcere.

Împreună cu GRUNDIG, facem de-o carte de bucate chiar aici, pe site-ul Radio Guerrilla. Așa că așteptăm rețeta ta preferată de gătit la cuptor, cu tot cu o fotografie care sa ne facă poftă, la adresa statmajor@guerrillaradio.ro și poți câștiga un super-cuptor încorporabil multifuncțional cu tehnologia HotAero Pro de la Grundig, premiat laIF Awards in 2021 pentru design.

Da, vrem să ne spuneți și cum faceți această reteță, care sunt pașii, dar mai ales vrem să aflăm povestea din spatele rețetei. De ce e ea preferata voastră, ce vă leagă de ea? Cum e procesul de preparare, ce dificultăți întâmpinați, cine vă este sous-chef în bucătărie?

Publicăm toate rețetele primite și, pe 4 noiembrie, adică vinerea viitoare, alegem câștigătorul. Cea mai frumoasă și inspirațională rețetă și poveste îi aduce autorului un cuptor încorporabil multifuncțional GRUNDIG cu tehnologia HotAeroPro, în valoare de peste 1000 de Eur.

Monica ne-a trimis o rețetă de bundt cake cu dovleac. Ce e aia bundt cake? E ceva dulce și bun și delicios și…

***

Am multe rețete preferate la cuptor, dar am să spun doar despre ultima descoperită, ca să nu mă chinui să aleg 🙂

Îmi place orice cu dovleac, mai ales simplu, dar rețeta asta am descoperit-o la Alina Butnar (mama_gateste pe Instagram).

Iubesc toamna, pentru că vine după vară, de care nu mă bucur prea mult și e înainte de iarna, anotimpul meu preferat. Iar când spui toamnă in bucatarie, eu cel puțin, spun dovleac și încerc aproape orice rețetă 😅 Și îmi aduce aminte de bunica 😊

Bundt cake cu dovleac copt 

300gr dovleac copt
2 ouă
150ml ulei
270gr faină
1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță amestec condimente pentru turtă dulce
Mix de fructe uscate

Și cum se face + propriul input 😬

Dovleacul copt (eu l-am făcut la abur, că nu e așa uscat) cu ouăle și uleiul se amestecă bine cu un tel. Se adaugă jumătate din cantitatea de făină, praful de copt, condimentele (eu am pus doar ghimbir și scorțișoară,  asta am avut, plus niște zahăr vanilat și puțină esență de portocale). Când s-au încorporat, se adaugă și restul de făină și fructele uscate (vreo 150gr am avut eu – merișoare, stafide și goji și le-am lăsat puțin la înmuiat în apă fierbinte înainte). Se coace timp de 40 de minute la 180 grade.

Inițial, eu l-am facut pentru fetița mea, dar mai bine de jumătate îl mănânc eu, mai ales când e încă puțin cald. E musai de încercat, chiar dacă nu-ți place dovleacul!!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine