(P) ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition – un laptop pentru gaming și producție

Muzica favorită nu se mai ține pe CD-uri, casete, discuri de vinil sau benzi de magnetofon. Din fericire, fonoteca e digitală, iar CD-urile zgâriate sunt doar povești horror de la începuturile radioului FM, cu DJi care-și ratau intervențiile pe intro din cauza unor casete „necalate” sau discuri ce săreau pe neașteptate.  Melomanul de astăzi are întreaga colecție muzicală pe hardul extern, pe computer ori pe laptop. În plus, telefonul mobil sau playlistul online ține evidența gusturilor muzicale și le învață pentru Algortim.

Dacă pentru redarea muzicii, orice dispozitiv pare potrivit, ce opțiuni ai dacă ți-ai descoperit talentul de a crea muzică sau de a mixa piese deja existente? Cel mai nou laptop ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition vine la pachet cu tot ce-ți trebuie pentru a-ți dezlănțui potențialul creativ.

Cum a ajuns Alan Walker să semneze un laptop de gaming?

Laptopul ROG Zephyrus G14 este un succes pentru Republic of Gamers, fiind votat cel mai bun laptop de gaming al anului 2020. Odată cucerită comunitatea de gaming, producătorul și-a dorit o extindere a gamei și accesul la noi categorii de public. Așa s-a asociat cu celebrul designer de modă cyberpunk „Acronym” și a colaborat cu skater-ul Nyjah Huston.

Dar cum mulți dintre utilizatorii produselor ROG sunt și fani ai muzicii, ROG a căutat un ambasador în industria EDM. Astfel, în 2019 ASUS a semnat o colaborare cu celebrul DJ și creator de muzică Alan Walker, care a fost foarte încântat să lucreze cu brandul Republic of Gamers. Walker s-a dovedit o pereche perfectă pentru ROG, cu stilul său vestimentar cyberpunk unic și videoclipurile sale, dar și pentru că a creat o coloană sonoră pentru popularul joc Fortnite.  De aceea, în 2020 ROG a creat un laptop G14 personalizat doar pentru el, Walker alegând fiecare detaliu, de la culoarea tastaturii până la semnătura sa de pe plăcuța de identificare.

De  îndată ce Walker a împărtășit poze cu acest G14 personalizat cu fanii săi, reacțiile au fost copleșitoare, iar ROG a fost asaltată cu întrebări despre unde se poate cumpăra unul. De aceea, ROG a decis să creeze o nouă ediție 2021 a laptopului G14 Alan Walker și a adăugat-o oficial în gama sa.

 

Un laptop cu design în stil cyberpunk

Accentele de culoare albastră și nuanțele subtile de gri conferă laptopului Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition un aspect electro/cyberpunk. Notebook-ul vine cu patru animații noi pentru cele 1.215 de mini-LED-uri de pe capacul cu AniMe Matrix. Denumirea exclusivă a culorii, Spectre Blue, a fost inspirată de piesa lui Walker <The Spectre>.

Laptopul are o placă de identificare cu semnătura DJ-ului, două centuri textile, dintre care una reflectă lumina în întuneric și un design foarte elegant al tastelor, cu 3 culori exclusive de capace de taste, albastre și gri, alese de Alan Walker. În plus, capacele tastelor A și W  au fost personalizate tot cu emblema lui Alan Walker.

Mai mult, când pornești laptopul animația de boot e personalizată de Alan Walker cu un efect sonor creat chiar de el.

 

Cool! Ambalajul laptopului devine un DJ Sampler

La acest laptop, chiar și ambalajul este unic: realizat din acril acoperit cu o cerneală conductivă specială, acesta vine cu o funcție exclusivă încorporată: ROG REMIX, care îți oferă o experiență practică de DJ. Aceasta prinde viață imediat ce este conectată la laptop printr-un cablu Type-C. Cu ajutorul software-ului ROG Remix, poți atinge zonele conductoare pentru a declanșa până la 18 efecte diferite și scurte clipuri animate create de Alan Walker.

Poți începe să remixezi imediat cu piesa sa de succes „Sorry” – sau fii creativ remixând propriile tale melodii preferate.

Și pentru că a vrut ca experiența să meargă și mai departe, ROG a oferit la pachet G14 AW Edition cu o husă personalizată ROG AW pentru laptop, o șapcă de baseball și șosete create de echipa lor de design ROG Slash împreună cu Alan Walker.

 

Pachetul hardware ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition

ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition este un laptop pentru gaming, însă răspunde excelent nevoilor de editare în crearea de conținut digital și evident, muzică. Performanța de top este susținută de procesorul AMD Ryzen™ 9 5900HS („Cezanne”). Cu până la 16GB de memorie DDR4-3200 dual-channel, laptopul trece cu brio prin sarcinile de multitasking de zi cu zi.  Placa grafică Nvidia GeForce RTX™ 3050Ti este recomandată atât pentru gaming, dar și pentru editare foto-video, compilare de cod sau producție audio. Ecranul WQHD de 120 Hz combină rata de reîmprospătare ridicată cu o rezoluție mare și o gamă de culori DCI-P3 de calitate profesională, pe care le redă cu o acuratețe validată Pantone. Este încadrat de margini excepțional de subțiri, creând un raport ecran/corp de 85%, care face ca acest ecran să pară mai mare și mai captivant, indiferent de ceea ce creezi, urmărești sau joci.

Sunetul multidimensional aduce o mai mare profunzime și direcționare pentru o gamă largă de experiențe audio și poate oferi chiar un avantaj competitiv în jocuri. În Zephyrus G14, tehnologia Dolby Atmos îmbunătățește imersiunea spațială cu un sunet surround virtual atât pentru căști, cât și pentru difuzoare. Algoritmii Dolby sunt optimizați pentru a maximiza intensitatea și fidelitatea pentru difuzoarele integrate din G14. Două tweetere poziționate deasupra tastaturii lansează sunetele de înaltă frecvență direct către tine, în timp ce cele două woofere de sub ele oferă un bas profund amplificat de designul ErgoLift. Această configurație cu patru difuzoare oferă un sunet perfect echilibrat pe tot spectrul. Volumul este de 2,85 ori mai puternic și poate fi mărit în filme, muzică și jocuri fără a pierde claritatea sau detaliile.

 

Dacă laptopul te-a captivat, îl găsești pe eshop-ul oficial ROG. Uite specificațiile tehnice ale modelului ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition:

 • Procesor: AMD Ryzen 9-5900HS
 • Placă video: NVIDIA GeForce RTX 3050Ti
 • Ecran: IPS QHD 120Hz, 100% DCI-P3, 300 niți
 • Memorie: 16 GB DDR4 la 3200 Mhz (un slot upgradabil)
 • Stocare: M.2 NVMe PCIe3.0 1 TB SSD
 • Porturi I/O: 1 x USB3.2 Gen2 Type-C™ cu DisplayPort™ 1.4 și PD, 1 x USB3.2 Gen2 Type-C™, 2x USB3.2 Gen1 Type-A, 1x HDMI 2.0b, 1 x Audio combo jack, 1x Kensington Lock
 • Audio: 2 boxe 2,5 W cu tehnologie Smart AMP, 2 tweetere 0,7 W
 • Baterie: 76 Wh
 • Adaptor: 180W
 • Greutate: 1,7 kg (cu AniMe Matrix)
 • Grosime: 17,9 mm (cu AniMe Matrix)
 • AniMe Matrix: 1.215 LED-uri (Spectre Blue)
Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine