Unde mergem în weekend (27-29 iulie)

VINERI

BUCUREȘTI

Creative fest se întoarce și anul acesta la Romexpo, cu cea de-a cincea ediție plină de artă și cultură urbană. Trei zile va dura totul, ceea ce înseamnă că până duminică inclusiv o să asculți trupe precum Coma, Robin and The Backstabbers, Șuie Paparude, ba chiar și Fatboy Slim și Dj Set-ul Rudimental. Pentru cei neinteresați de partea muzicală, vor fi și demonstrații de graffiti și freestyle, acrobații și zone cu mâncare de lins degetele după. Intrarea e, desigur, liberă.

Ce-i mai bun decât un picnic în Grădina Botanică? Un picnic cu filme, asta-i mai bun, și de asta o să aveți parte vineri, când se organizează Marele Picnic ShortsUp, ediția a V-a. Pe lângă scurtmetraje bune adunate de prin toată lumea, o să fie și zone de relaxare, tururi ghidate prin grădină, jocuri de frisbee și câte și mai câte. De descoperit programul integral pe shortsup.ro.

Nu credem că mai are vreun sens să vă zicem cine sunt cei din Taraf de Caliu, așa că vă zicem doar că au un concert programat la Grădina Sticlarilor, de la ora 19:00. Iar dacă vreți și un preview, căutați pe pagina de facebook Radio Guerrilla live-ul cu ei de acum două săptămâni. Este genul de eveniment de neratat.

Cum a evoluat afișul publicitar românesc în ultimii ani? Asta-i întrebarea de la care pornește evenimentul “Micul Paris și afișul publicitar“, organizat de la ora 19:30 la Pavesiana. Ce a influențat cultura românească, dar și cum s-au născut primele agenții de publicitate, veți afla în cadrul prezentării.

La Artist Cafe ai un altfel de Improvshow. Poate că ai mai fost la show-uri de improvizații și ai vrut să propui vreun subiect mai ieșit din comun, poate chiar tabu pentru unii, dar ți-a fost teamă să nu superi pe cineva. Ei bine, aici totul e necenzurat. Poți să propui ce vrei tu (în limita bunului simț, desigur). Spectacolul începe la ora 20:30 și e cu intrare liberă și cu ieșire pe bază de donații, depinde cât de mult ți-a plăcut.

TIMIȘOARA

Începând de pe 24 iulie, în Parcul Rozelor a poposit Carava Metropolis, în cadrul căreia se văd totul felul de filme nominalizate sau care au primit premii mari. Vineri se proiectează ”Cu drag, Van Gogh”, regizat de Dorota Kobiela și Hugh Welchman. Pelicula a primit premiul Vulturul de aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină, premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun film de animație și Premiile Filmului Polonez pentru cel mai bun montaj și cel mai bun design de producție. Se vizionează de la ora 21:30.

SÂMBĂTĂ

Vară fiind, Dâmbovița devine locul unde poți să te dai cu caiacul, placa sau pluta și unde se ascultă concerte live. E rândul celor de la Moonlight Breakfast să urce pe scena improvizată de pe râu, iar ca warm-up se va dansa pe ritmurile electro-fuck aduse de Mo Fayah. Plimbările pe Dâmbovița încep pe la 10 dimineața, iar dacă nu ai nici canoe, nici placă, o să existe câteva puse la dispoziție de organizatori.

BRAȘOV

Documetarul ”Procesul”, din 2017, se vede la Cinemateca Patria din Brașov. Este urmărită povestea reală a lui Mihai Moldoveanu, fost ofițer al armatei române, acuzat de o crimă pe care acesta susține că nu ar fi comis-o. După eliberarea sa provizorie din 2012, dosarul i se judecă din nou și spectatorii sunt puși în fața unui caz extrem de controversat și complex. Intrarea este numai 10 lei și proiecția începe la ora 20:00.

DUMINICĂ

Niciun weekend fără teatru, tot la POINT, tot parte din seria Șnur. Spectacolul ”Drama Cum Laudae”, regizat de Dana Porlogea, este programat pentru ora 19:30. Este un one-woman-show despre lupta pe care o purtăm pentru supraviețuire, într-o lume din ce în ce mai dezumanizată. Dragostea, singurătatea, alegerile și acțiunile noastre, toate se regăsesc în performance-ul pe care Dana Porlogea îl va susține la POINT. Intrarea este și de data asta liberă.

Cum vă tot ziceam și săptămânile trecute, la Grădina cu Filme continuă seria concertelor acustice cu trupe care mai de care mai mișto din zona alternativă românească. Trupa E.M.I.L. s-a format undeva prin 2000 și iată că, după atâția ani, încă are un fan base mare, care-i știe toate piesele. Așa că dați buzna pe la ora 20:30 pentru un super concert acustic.

Ana Coman
Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

1 comentariu
Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine