Țara Făgărașului la București

Ultimul weekend din luna septembrie aduce Țara Făgărașului la București. Itinerama a pregătit o experiență fotografică și gastronomică prin care își propune să deschidă curiozitatea publicului bucureștean pentru ținutul istoric din Transilvania, aflat la nici patru ore distanță de capitală.

Timp de 3 zile Țara Făgărașului va fi adusă în vizorul pasionaților de călătorii printr-o serie de degustări cu produse locale, cocktailuri cu ierburi aromatice culese de sub Munții Făgăraș și povești ale localnicilor, culese de organizatori în depresiunea mărginită de lunca Oltului și Podișul Hârtibaciului.

Fotograful Răzvan Voiculescu, alături de promotorii Țării Făgărașului, va deschide interesul călătorilor pentru traseele din zonă, în timp ce Daniela Elena Graură, maestru culinar în gastronomie locală, va pregăti un maraton de trei zile de prânzuri și cine delicioase din comorile culinare ale Țării Făgărașului: scoici de apă dulce în sos de roșii românești, soi Peară Roșie, pești indigeni sau mousse din păstrăv afumat. Totul acompaniat de cocktailuri cu mărar, tarhon, mentă, ghimbir, castraveți și siropuri din flori, muguri, petale și fructe culese din ținutul istoric al Transilvaniei.

Evenimentul se desfășoară între 25 și 27 septembrie la Espace Minoux și Acuarela Bistro. Programul complet chiar aici, mai jos.

Vineri, 25 septembrie – Acuarela Bistro

19:00 – 20:00 Deschidere proiect – eveniment offline & transmis live pe Facebook

  • Prezentarea proiectului “Țara Făgărașului la București” – Cristian Curus, coordonator de proiect
  • Prezentare a brandului “Țara Făgărașului” – Mihai Bârsan, reprezentant al Asociației Țara Făgărașului, demarată în ianuarie 2020 pentru a promova potențialul turistic al regiunii
  • Turism în Țara Făgărașului – Cezar Dumitru, blogger și susținător al brandului
  • Comorile gastronomice ale Țării Făgărașului – prezentare susținută de Daniela Elena Graură, maestru culinar în gastronomie locală
  • Bucătăria românească în imagini – o prezentare a fotografului Răzvan Voiculescu, inițiator al proiectului foto-video Bucătăria Hoinară în care arta gastronomică se va împleti cu arta povestitului. Deși își spune “bucătărie”, nu conține rețete, ci mai degrabă intâlniri între oameni, locuri, ingrediente – fiecare cu povestea și aroma sa.

Degustare pentru publicul spectator

Pe parcursul sesiunii de discuții publicul spectator va face o incursiune gastronimică în Țara Făgărașului. Degustare gourmet pregătită de Daniela Elena Graură, maestru culinar în gastronomie locală, și echipa ei de la Casa Terra.

Accesul la eveniment este liber, în limita a 30 de persoane, cu o rezervare prealabilă la 0745 662 889.

20:00 – Proiecție de film românesc, cu tematică culinară

Blid – “Un eseu de nostalgie culinară cu Mircea Groza”

Regie, imagine: Răzvan Sima

Montaj: Diana Rădulescu

Sound design: Viorel Dobre

Muzica: Adi Hadean

După o idee de Răzvan Voiculescu

Sâmbătă, 26 septembrie

Duminică, 27 septembrie

14:00 Prânz cu Itinerama: Brânzeturi locale din Țara Făgărașului + Cocktail-uri felurite de Andrei Boamfă, barmanul “alchimist”( Acuarela Bistro)

19:30 Cină cu Itinerama: Din apele Țării Făgărașului – pește, pui de baltă, crustacee + Cocktail-uri felurite de Andrei Boamfă, barmanul “alchimist” (La Espace Minoux)

Biletele sunt disponibile pe Eventbook, iar accesul la fiecare dintre evenimente se face cu respectarea normele de distanțare pentru prevenția răspândirii coronavirusului. Vă rugăm să purtați mască pe parcursul evenimentului cu excepția momentelor în care degustați preparatele pregătite.


Degustat de Radio Guerrilla.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine