Veștile Go-Mio din gastronomia locală #2

Carisma lui Radu Dumitrescu a ieșit demult din bucătăria Voilà și s-a perindat liberă prin social media, acum însă ajunge și la TV – acum într-o noua emisiune culinară TV Paprika – Culoare în farfurie.

Amuse Bouche de la evenimentul cu Radu Dumitrescu și Mihai Toader la Conacul lui Maldar

Samsara Foodhouse a venit la București, iar în Cluj puteți comanda acasă și din meniul lor de restaurant, nu doar din cel special de livrare – detalii pe pagina lor.

Samsara Foodhouse

Evenimente din gastronomie (detalii despre toate evenimentele de mai jos și altele selectate de noi în Calendarul de Gastronomie)

– Azi, DRAKO kUHNIA bALKANICA pune întrebări și oferă și răspunsurile, de la 17:30 la ei pe terasă – e pe bază de mămăligă cu brânză și smântână. csf? MBS! ncsf! Welcome home, Mamaligiki!

– Tot azi, Restaurant Pasaj Sibiu vă așteaptă la Cină Mangaliță & Fetească Neagră, unde porcul de Mangaliță domină meniul, iar vinurile vin de la Balla Géza Winery, Aurelia Vișinescu Wines și Crama DAVINO;

– Mâine, Asociatia My Transylvania organizează Picnic în Cindrel – Sibiel, Sibiu;

Caru’ cu bere dedică toată săptămâna viitoare dovleacului: cremă de dovleac, plăcintă de dovleac și dovleac copt pe terasă, cu ocazia Halloween #împreună. Ne dăm seama că anul acesta nici că se putea un Halloween mai înspăimântător, așa că prezența dovleacului aduce totuși bucurie.

Restaurante și bucătari:

Kane – New Romanian Cuisine, L’Atelier Relais & Chateaux, Beautyfood, Roca Brună, Kombinat Gastro-Brewery, MAIZE farm to table și Marin&Friends au meniuri noi sau feluri noi de mâncare în meniu, de toamnă, iar la Bistro de l’Arte e mereu câte ceva nou ce trebuie încercat. La fel se întâmplă la Restaurant Toujours, Pâine și Vin, Schwarz Bistro, crazy, YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca, SyndicatGourmet și, desigur, Bacania Veche – The Charity Shop, unde meniul se schimbă în fiecare zi;

SyndicatGourmet

Toujours Restaurant

Roca Brună

Kane Restaurant

KAIAMO a participat la 50 Best Recovery Summit;

Anika Restaurant a lansat seria de cadouri gourmet pentru sărbătorile de iarnă;

Hotel PRIVO poate pregăti feluri de mâncare ușor de împărțit pentru cei care vor să facă din serile acasă un mini-eveniment;

– chefsamuel.ro a publicat o rețetă pentru tartă cu mere și promite că e super rapid de făcut;

Athanor. La coupteur. are magazin online pe site și o propunere interesantă pentru fiecare weekend din lunile următoare, detaliată cu tot cu opțiunile de livrare;

– Site cu opțiune de livrare acasă au și cei de la Pain Plaisir;

Mesange Fromagerie vă așteaptă cu o selecție de brânzeturi fine – s-au redeschis de curând după o pauză lungă;

– S-a redeschis și Bacania Veche;

Băcănia Veche

– Joseph Hadad a fost invitatul lui Adrian Hadean la emisiunea La cină, pe care o găsiți și online.

– Avem câteva locuri noi pe care le urmărim: GRABit Pastrami Bar, KIN by The Bun, Liberté, Rekolta în București și Cafeneaua Nației în Ploiești.

Vinuri și crame:

– gastroart.ro și Cărturești au pregătit o serie de oferte la cărți de gastronomie și vin.

– Revino Cheese & Wine a lansat un catalog de cadouri gastronomice, cu brânzeturi și vinuri.

– Vinul.ro a publicat lista vinurilor medaliate la Premiile de excelență Vinul.ro 2020.

Alte vești din gastronomie:

– Pagina Povestea pâinii e de urmărit. Documentează povestea și procesul câtorva persoane și producători din Sibiu și Județul Sibiu care fac pâine, pentru a arăta abordarea acestora în a face pâine cu maia, dar nu numai.

Povestea Pâinii

Blid – locantă românească a împlinit un an. Le urăm La mulți ani! și să fie sănătătoși și voioși, iar la anul să facă o petrecere mare, cât să compenseze pentru cea care nu se întâmplă anul acesta;

– gastroart.ro a anunțat premiile de excelență în gastronomie.

– Horeca Insight Magazine a deschis sesiunea de voturi pentru Horeca Awards 2020;

– S-a deschis INdiVINO Pipera, un magazin cu produse artizanale și atent selecționate din cele mai importante zone gastronomice ale lumii;

– Breasla Cârciumarilor Brașoveni continuă să fie activă pe plan local și a discutat cu autoritățile responabile despre un plan de acțiune în context Covid-19;

Pinch of salt pornește de la exemplul pozitiv din Brașov și anunță implicarea în construirea Breslei Cârciumarilor din Cluj-Napoca;

– Ioana Negulescu de la Berries and Spice a lansat un canal de YouTube și a postat o primă rețetă de fine dining pentru acasă;

– De ziua sănătății mentale, Paninaro Bucharest a anunțat că oferă o cafea din partea casei și urechi de ascultat oricui are nevoie;

– Sabina T. Gealatu i-a luat un interviu lui Mihai Toader și a stat la taclale cu “the mother of PAPILA“.

Unul dintre evenimentele recente organizate de Epicurean.Enigma

Foodies merg #maideparte – Portret de foodie

Facem portretul robot al unui foodie. Ne dorim ca această comunitate să devină tot mai vizibilă și mai puternică, iar dacă te auto-identifici, te invităm să te bucuri de experiențe gastronomice memorabile oferite de restaurantele selectate de comunitatea Gault&Millau și de Avanposturile Radio Guerrilla. Le găsești marcate ca atare în ambele platforme. Perioada aceasta e cea mai potrivită pentru a susține gastronomia.

Începem așadar cu prima și poate cea mai importantă caracteristică: Foodies cred că gustul e cel mai important element dintr-o experiență gastronomică.

Săptămânal, portretul unui foodie autentic se va contura tot mai clar cu noi comportamente dorite și apreciate de creatorii de gust din comunitățile noastre.

Recomandare articol Gault&Millau:

Seria “O voce” este modalitatea aleasă de Gault&Millau pentru a oferi bucătarilor din România oportunitatea de a-și comunica experiența și cum gestionează contextul dificil de acum, de a vorbi despre bune practici și de a se susține reciproc. Ne dorim să consolidăm comunitatea puternică de creatori de gust și să îi vedem în continuare curajoși și decisivi în fața provocărilor create de pandemia COVID-19. Seria își propune să surprindă și să amplifice vocea colectivă a gastronomiei din România, creată din vocile individuale ale celor pasionați de gastronomie.

România este o putere culinară încă fragilă, dar cu o traiectorie și cu un potențial mare, așa cum o vede Paul Oppenkamp, bucătar-șef la the ARTIST și câștigător al premiului Gault&Millau 2019 – Bucătarii regionali ai anului, Muntenia. Interviul întreg este aici.

Următoarea voce din serie e a lui Alex Petricean (D’artagnan) de la NOUA, câștigător al premiului Gault&Millau 2018 – Bucătarul-Șef al anului, pe atunci la un alt restaurant. Răspunsurile lui sunt oneste, clare și factuale, însă dincolo de ce a făcut și ce urmează, noi vedem clar un interviu despre reziliență, puterea comunității și un spirit de fair-play, valori care sunt probabil cu el încă din anii sportului de performanță. Îl găsiți aici.

Pe săptămâna viitoare, #foodies!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău

Scrise de...
Adrian Andrei

Producător de muzică. Muzician al producției.

Adrian Popescu

Om bun la toate, dar mai ales la marketing.

Alex Tocilescu

Scriitor. Publicitar. Pisicofil. Președinte de bloc.

Alexandru Anghel

Luptător al Binelui. Al Binelui Învinge.

Ana Coman

Cu vocea și chitara la degetul mic.

Ana-Maria Șchiopu

Master Shifu în ale istoriei.

Bogdan Budeș

Spirit critic. Regizor.

Bogdan Șerban

LogOutist profesionist.

Carla Teaha & Adrian Popescu

Scandinavi din România.

Carla-Maria Teaha

Neastâmpărată și nealiniată. Cucerește Radio Guerrilla pentru toate fetele de pe frecvențe.

Claudiu Leonte

Spirit ludic și gastronom liric.

Control Club

Muzică. La Control.

Corina Jude

Iubitoare de insecte. În special Lepidoptere.

Cristina Toma

Manager al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi.

Doru Panaitescu

Iubitor de păsări și alte animale.

Emil Popescu

noi seara nu mâncăm (și nu bem), doar asociem

Florin Iaru

Poet. Optzecist douămiist. Martor al lui Apple.

George Mihalcea

Știrist. Cinefil convins.

Georgiana Crețu

Specializată în studiul liliecilor și analiza ultrasunetelor.

Gilda Comârzan

Stăpâna hohotelor de surâs.

Ionuț Tăușan

Antlover: pe urmele furnicilor.

Iulian Tănase

Războinic de tot RîSSul.

LIFE.ro

Site de viață bună. Și povești inspiraționale. LIFE.ro - Stories to Inspire.

Liviu Mihaiu

Fondator Academia Cațavencu. Fondator Radio Guerrilla.

Liviu Surugiu

Scriitor. Cititor. Bun la amândouă.

Mădălina Ștefu

Absolventă de anagramatică și alte jocuri de cuvinte.

Mani Gutău

Muzician de cuvînt.

Marta-Ramona Novăceanu

Profă de Română de România.

Matei Oprina

De la Guerrilla de Dimineață până seara.

Mihai Dobrovolschi

Cogito Ego Sum.

Mitoș Micleușanu

Spirit multifuncțional, atins de Febre39.

Nic Cocîrlea

Tovarăș de drum. Camarad, Nomanslander.

Oleg Garaz

Muzicolog, specialist în BMW (Bach, Mozart, Wagner)

Petru Stratulat

Liniștitor, fără efecte.

Radio Guerrilla

Suntem noi, toți cei care gândim la fel. Eliberadio.

Redacția

Una pentru toți, toți pentru Radio Guerrilla.

Ruxandra Georgescu

Îndrăgostită de toate cele care nu există.

Sebastian (Memo) Vrînceanu

Maestru biciclofonist.

Sergiu Torok

Iubitor de fluturi.

Simona Toma

Poetă, librar şi încă ceva.

Sorel Radu

Progresare humanum est.

Sorin Badea

Cu știința-n sânge.

Teodora Vamvu

Zînă online. Dar și offline.

VRTW

Vinyl, Rum, Tapas & Wine