La Copac

Licori veseloase și bucate alese, că de la moftangiu la chefliul de soi, ne e dor tuturor de vremurile vechi și bune. Și toți ne ținem nițel jupâni.

Puțini sunt petrecăreții Bucureștilor care să nu fi auzit deja de Cârciuma La Copac. Însă dacă încă nu i-ai trecut pragul, ca un muşteriu consumator „cu nas” ce eşti, dacă mergi dinspre Magheru pe Arthur Verona şi faci brusc la stânga pe strada Pitar Moş, la numărul 23, vei găsi locul sus numit. N-ai cum să-l ratezi, înainte să-l vezi din drum vei fi recunoscut deja semnele de voie bună pe care o asemenea instituție o întreține și încurajează. Atmosfera din alt veac te cheamă vara la o halbă cu bere rece pe terasa umbroasă, chiar sub faimosul copac (de fapt, un dud bătrân ce-a văzut multe sub ramurile lui în peste suta de ani pe care i-a trăit) şi iarna la o pălincă galbenă ori o cană cu vin fiert, la căldura teracotelor vechi ce străjuiesc pereţii înalți ai casei boierești.