Papa la Șoni

În contextul actual, se poate vorbi de o gastronomie „elitistă”, practicată în marile resturante şi adesea inaccesibilă pentru un public educat, dar cu venituri modeste. Acesteia i se adaugă gastronomia cu „specific românesc” mult aclamată şi proclamată în restaurante mai modeste, dar cu meniuri limitate, servicii pe măsură şi un cadru prăfuit, excesiv folclorizat/stilizat (ştergare, blide, păsări împăiate, legume din plastic). Între cele două, exista nevoia unui spaţiu decent, cu o ofertă proaspată, creativă, în care publicul să poată consuma un produs gastronomic şi cultural, autentic, de calitate.

Alexandru Pădurean (Şoni) a creat un concept viu, relaxat: gastro-muzica, asociind o mâncare bine făcută, gustoasă, cu un eveniment cultural/artistic la fel de savuros. Răzvan Cucui („Bucătăria pentru toţi”) şi o echipă s-au alăturat, îmbogăţind conceptul cu noi dimensiuni: informaţie utilă, mediatizare, ieşire în spaţii publice. Rezultatul este un concept original, activ, un loc unic, spaţiu al exprimării libere, ingeniozităţii şi non-conformismului. Un mixt gastronomic-cultural-social, de certă valoare, consumat de un public cunoscător şi simţitor.

Astfel, „Papa la Şoni” a devenit un spaţiu de referinţă pentru cei care iubesc gastronomia alternativă/creativă, dar şi pentru cei care gustă muzica bună, cartea, teatrul, fotografia sau …publicitatea.